Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault chce vyrábět auta s cenou pod 100.000 Kč, chybět nebude ani SUV

Jan Mička
Diskuze (62)
Deset let po příchodu Dacie Logan jde Renault ještě dál. V rozvojových zemích chce prodávat modely, které se s cenou dostanou pod sto tisíc korun.

O myšlenkách výroby levných automobilů pro rozvojové trhy slyšíme velmi často. Vzpomeňme například na značku Datsun oživenou Nissanem, důvěrně známé modely indické automobilky Tata nebo tříkolku Tuk-Tuk. Nápadu se ostatně chytl také Renault, který plánuje výrobu čtyř nových modelů, které se s cenou mohly pohybovat okolo 3.500 eur (asi 97.000 Kč). V Evropě se však s ničím podobným pravděpodobně nesetkáme.

Konečné rozhodnutí by mělo podle serveru LesEchos.fr padnout z kraje příštího roku, přičemž v tuto chvíli se hovoří o sedanu, hatchbacku, SUV a modelu se sedmimístným uspořádáním interiéru, zřejmě MPV. Postaveny by měly být na platformě CAMM vyvíjené společně s Nissanem. Takové řešení samo o sobě snižuje výrobní náklady napříč světovými značkami.

Nové modely jsou cíleny hlavně na rozvojové trhy v Jižní Americe, Asii nebo Africe, přičemž samotná montáž by mohla probíhat v marocké továrně Renaultu, kde se momentálně vyrábějí Dacie Sandero, Dokker a Lodgy. Prvních vozů by se mohli již v létě příštího roku dočkat Indové, Jižní Amerika bude následovat v průběhu dalších měsíců.

Jan Mička
Diskuze (62)
12. 12. 2014 14:26
Re: je to vobec realne?
Cena auta nepadá úmerne s jeho menšími rozmermi.
12. 12. 2014 07:31
Re: Renault Thalia
prosty anagram >:D
Avatar - KubikCv
11. 12. 2014 23:26
Re: je to vobec realne?
kdyby jsi věděl jaká je výrobní cena běžnýho auta tak nemeleš takový blbiny :-)
Avatar - pumpkin
11. 12. 2014 22:37
Re: R19 a jiné modely
Pochváľte sa nám. Predpokladám, že to bol váš posledný francúz. Odvtedy len tak pindáte zo zotrvačnosti. :-)
11. 12. 2014 22:30
Re: návrat k Thalii, návrat k nízké ceně
Prave politika ceny prehliadok a nahradnych dielov u dacie ukazuje, ze tomu tak nie je, renault k lacnemu autu pribali aj lacny servis a lacne nahradne diely...