Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault ve Frankfurtu: Nový Mégane a Talisman Kombi

David Bureš
Diskuze (123)
Automobilka Renault pokračuje v mezigenerační obměně svých modelů. Na IAA se můžeme těšit na nové Mégane a nástupce Laguny.

Renault odhalil karty a oficiálně oznámil, jaké nové vozy představí na letošním autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem. Na frankfurtském stánku francouzské automobilky se rozhodně máme na co těšit.

Nadmíru očekávanou premiérou bude odhalení nové generace kompaktního modelu Mégane. Stařičký předchůdce, prodávaný od roku 2008, už opravdu potřebuje nahradit, konkurence mu v minulých letech utekla.

Renault navíc podobu Mégane zatím velice pečlivě tají, ze špionážních snímků zachycených prototypů však víme, že novinka svojí přídí s výrazným logem značky naváže na dříve představené modely jako Kadjar a Espace.

Základem auta bude nová modulární platforma CMF, známá třeba z Talismanu, Espace nebo Nissanu Pulsar, který je konkurentem Mégane. Vedle standardních verzí se na IAA ukáže i sportovněji laděné provedení Mégane GT.

Druhou důležitou novinkou s kosočtvercem ve znaku bude model Talisman. Renault sice již ukázal nástupce Laguny a Latitude ve formě sedanu, ve Frankfurtu se ale ukáže také kombi, jehož podoba je zatím záhadou. Alespoň předkládáme možnou podobu auta z pera nezávislého grafika X-Tomiho.

Nový sedan střední třídy je dlouhý 4,85 metru a vysoký jen 1,46 m, obdobné rozměry by si měl zachovat i kombík. Rozvor sedanu činí 2,81 metru.

Představená nabídka motorů pro tříprostorovou variantu zahrnuje pětici přeplňovaných jednotek. Ty benzinové zastupují TCe 150 (110 kW) a 1.6 TCe (147 kW), standardně spárované se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou EDC. Ze vznětových motorů budou postupně nabídnuty dCi 110 (81 kW), dCi 130 (96 kW) a dCi 160 biturbo (118 kW).

David Bureš
Diskuze (123)
16. 8. 2015 19:29
Re: Auto.cz nemá chybu
To už je tak silná káva, že musím reagovat. Tady mám pocit, že redaktoři v autě ani neseděli, a zatímco ostatní značky (zvláště jedna) se za chvilku okoukají, na škodu bude majitel zírat neustále, neboť je a bude nadčasová. Když může někdy v testu prohrát, dají mazdě 2 za motor 4,75 a vítězství je doma ...podobně u brzdné dráhy....+ 4 metry proti I 30 není tak moc... nikoho nepreferuji, ale jsem pro objektiviti, Pokud uvedete u škody chyby, je to jen s uvedením nového modelu...a ejhle, on ten starší model nějaké mouchy měl... :no: :no:
Avatar - simon_sez
14. 8. 2015 09:06
Re: kosostvorec
ako potom rozumiete tejto diamantovej reklame?
[odkaz]
Re: Doveryhodnost
Pane Kovaríku,

na slusnost a diplomacii v diskusi musí být dva. Vasi lidé to bohuzel stále jeste neumí, viz reakce redaktora Chamilly v diskusi pod nedávným clánkem o prodeji vozu Skoda v Cíne:

Ondřej Chamilla (auto.cz) 05.08. 16:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Škoda a Čína

Tak napište ještě do Škodovky, do Novinek, na idnes, a všude, kde se tohle objevilo, že lžou. Děkuji

Následuje smajlík.

Opraveno samozrejme nic nebylo.
13. 8. 2015 16:36
Re: Renault vrací úder
tak to je rovnaky zazrak ako ked iracka zena najde 10000usd na pusti a vyberie sa na potulky po eu
Re: Auto.cz nemá chybu
Chápu proc to píses ale bohuze s tebou nemuzu uplne souhlasit.

Nekteré clánky jsou skvelé, nekteré spatné. Hodne se opisuje, autorských clánku (krome testu) je dost málo, clánky u kterých by se dalo mluvit o nejaké seriózní resersi tady skoro nejsou. Ale to opakuji neco co jsem jiz psal mnohokrát.

A tak, jak reagoval redaktor Chamilla v diskusi pod nedávným clánkem o Skode v Cíne (viz odkaz) dobrý a slusný novinár proste nereaguje. Tu nekorektní formulaci samozrejme neopravil.

[odkaz]