Renault R-Link: Revoluce v informacích

Prezentace klienta
Multimediální systémy jsou v nových automobilech stále rozšířenější. Svou trochou do mlýna přispívá také Renault s revolučním systémem R-Link.

Doby, kdy jsme na přístrojových deskách nových automobilů nacházeli nevzhledná plastová autorádia se spoustou tlačítek a pouze základními funkcemi, jsou už dávno pryč. Kdo chce jít s dobou, hledá ve výbavách vozů chytré multimediální systémy s vestavěnou navigací, připojením k internetu a rozměrným dotykovým displejem. K průkopníkům v tomto ohledu patří automobilka Renault, která nově přináší revoluční informační systém R-Link také do třídy malých vozů.

Neodmyslitelnou součástí kvalitní jízdy je poslech příjemné muziky. Mimo klasické autorádio a přehrávač kompaktních disků nabízí R-Link širokou konektivitu a externí zdroje (USB + Jack, USB + CD + Jack, bluetooth streaming). To nejenže přináší prakticky neomezené možnosti výběru hudebního repertoáru, v zaparkovaném voze si ale navíc můžete prohlížet také vaše fotografie či videonahrávky.

Z hlediska ergonomie je důležité, aby byly nejčastěji používané funkce na dosah ruky. Zatímco dříve byla vrcholem hi-tech interiéru vestavěná navigace, dnes umí displeje zobrazit daleko více než jenom navádění k cíli. Obrazovka v nových vozech Renault dostala úhlopříčku 7“ (18 cm), zvládá intuitivní dotykové ovládání, a aby toho nebylo málo, nechybí ani dva další moduly (pod volantem a na středovém tunelu) pro pohyb v menu. Zadání požadované trasy do online navigace TomTom je pak dílem okamžiku a navíc můžete být informováni o aktuální dopravní situaci nebo počasí v cílové destinaci.

Ne vždy musí pevně dané prostředí vyhovovat všem uživatelům. Renault si tento fakt uvědomil a systému R-Link uzpůsobil potřebám jednotlivce. Nelíbí se vám například úvodní stránka nebo už vás nebaví vyhledávat nejpoužívanější funkce v menu? Vytvořte si vlastní uživatelský profil a mějte vždy po ruce to, co právě potřebujete. Díky možnosti propojení s mobilním telefonem prostřednictvím bluetooth navíc nepřijdete ani o kontakty či jejich přiřazené fotografie. Pokud se však vámi hledaná funkce v systému aktuálně nenachází, nezoufejte. R-Link totiž umožňuje využití široké škály online aplikací jako předpověď počasí pro aktuální polohu, R-Link Tweet, e-mail, Renault Assistance či R-Sound Effect, který dokáže díky emulátoru zvuku motoru (platí pro Clio) zvednout náladu na palubě.

Všichni víme, jak důležitý je ekonomický provoz automobilu. Renault se v tomto ohledu vydal správnou cestou a z jinak nepříjemného souboje s ukazatelem paliva udělal skutečnou zábavu. Systém R-Link totiž po každém vypnutí motoru bilancuje právě dokončenou jízdu a v závislosti na snaživosti řidiče uděluje celkovou známku v rozsahu 0 až 100 bodů. Zohledňuje přitom i vzdálenost ujetou bez jakékoliv spotřeby paliva či styl řízení v závislosti na předvídavosti, zrychlování a řazení vhodných rychlostních stupňů. Tohle si řidiči na dlouho určitě zamilují...

V souvislosti s mnohdy nekvalitním ovzduším přichází další nepostradatelná funkce systému R-Link. Pokud se například nacházíte v oblasti s nevyhovující kvalitou vzduchu, systém automaticky aktivuje vnitřní cirkulační okruh ventilace, aby zamezil vniknutí znečištěného vzduchu do kabiny. Součástí vozu může být také speciální ionizátor vzduchu, jenž snižuje přítomnost bakterií a alergenních částic.

Chytrý informační systém R-Link je nově součástí výbavy také vozu Renault Clio. A to za velmi příznivých podmínek – k úrovni Dynamique jej pořídíte za pouhých 15.000 korun, pro výbavu GT se stal neodmyslitelným standardem. Mimo hatchback a kombi segmentu B jej však můžete mít také v modelech Captur, Mégane, Fluence, Scénic, Laguna nebo Koleos.

Prezentace klienta
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly