Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Trucks a Arya Diesel Motors upevňují spolupráci v Íránu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnosti Renault Trucks a Arya Diesel Motors mají nové dohody ohledně dovozu, prodeje, servisu a rovněž i montáže nových vozidel francouzské značky v Íránu.

Těsně před koncem roku 2016 byly zástupci společnosti Renault Trucks a Arya Diesel Motors podepsány nové dohody, které rozšiřují jejich spolupráci, která byla zahájena již v roce 2006.

Pod novými dohodami z 21. prosince roku 2016 jsou podepsáni Bruno Blin, prezident společnosti Renault Trucks a Hirbod Jenabzadeh, člen představenstva Arya Diesel Motors.

První z nových dohod o spolupráci se vztahuje na dovoz, distribuci a poprodejní servis vozidel modelových řad T, C a K značky Renault Trucks do Íránu. Tímto krokem obě společnosti navazují na svoji dřívější spolupráci z období před deseti lety.

Druhá dohoda je pak zaměřena na spolupráci ohledně výroby, resp. montáže vozidel značky Renault Trucks přímo v Íránu. Společnost Arya Diesel Motors má podle ní zahájit montáž vozidel řady T z dodaných komponentů v třetím čtvrtletí letošního roku.

Montáž nových vozidel bude probíhat v podniku vzdáleném okolo 90 km jihozápadně od Teheránu. Tento závod byl postaven v roce 2009 a původně v něm byla z dodaných dílů montována vozidla Renault Trucks modelových řad Premium a Kerax.

Bruno Blin, prezident společnosti Renault Trucks, uvedl, že Írán je pro jeho firmu důležitým historickým trhem a cílem francouzské značky je dosáhnout zde tržního podílu 15 %.

Na fotografiích jsou zleva doprava Christophe Martin (SVP Renault Trucks International), Hirbod Jenabzadeh (člen představenstva Arya Diesel Motors) a Bruno Blin (prezident Renault Trucks).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)