Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Trucks a speciální péče o starší nákladní vozidla

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Renault Trucks ve svém výrobním podniku v zřídila specializovanou dílnu pro přestavby ojetých vozidel podle požadavků jejich budoucích provozovatelů.

Společnost Renault Trucks učinila další krok v péči o starší vozidla ze své produkce a ve svém výrobním závodě v Bourg-en-Bresse zřídila specializovanou dílnu, v níž probíhají konverze ojetých nákladních automobilů.

Nové oddělení s označením Used Truck Factory se věnuje vozidlům starším pěti let a upravuje je podle potřeb jejich budoucích provozovatelů. V případě vozů modelových řad T a Premium je například častá proměna silničních nákladních vozidel ve stroje specifikace X-Road vhodné pro nasazení na staveništích.

Emmanuel Duperray, senior viceprezident odpovědný za použité vozy u společnosti Renault Trucks, k tomu uvedl, že Used Truck Factory disponuje flexibilitou, která je potřeba, aby mohla být zákazníkům rychle dodána vozidla.

Dílna při úpravách nákladních vozidel využívá výrobních metod z produkce nových vozů značky Renault Trucks, což má být zárukou vysoké kvality přestavby. K výhodám pro klienty pak patří i poskytovaná záruka a následné servisní služby.

V současné době jsou prováděny především dva hlavní typy konverzí. Při prvním z nich se sedlové tahače mění díky výměně hlavních částí rámu podvozku v klasická nákladní vozidla s delším rozvorem. K dispozici jsou aktuálně tři délky rozvoru náprav. Druhým typem přestavby je pak již zmiňovaná proměna silničních vozidel ve stroje s vyšší světlou výšku, novým nastavením řídící jednotky a dalšími úpravami, umožňujícími provoz v terénu.

Společnost Renault Trucks uvádí, že do konce roku 2017 provede Used Trucks Factory přestavbu 300 vozidel. Cílem je dosáhnout již v příštím roce kapacity 500 přestavěných vozidel ročně.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)