Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault X-Space: Bude toto nástupce Espace?

Diskuze (0)
Renault láká na premiéru nového konceptu. Ukáže se příští týden na autosalonu ve Frankfurtu.

Francouzská automobilka zveřejnila první tajemný obrázek svého nového konceptu. Výstavní premiéra se chystá již za pár dní, nová studie bude šestým pokračováním série, které vzniká pod vedením Laurense van der Ackera. Prvním byla vize supersportu DeZir (2010), následoval crossover Captur, velkoprostorový R-Space a užitkový Frendzy (všechny 2011) a letos dvojice malých aut Twin’Z a Twin’Run.

Všechny koncepty přímo či nepřímo ovlivnily podobu nejnovějších Renaultů. U tohoto tomu nebude jinak. Francouzská média mají podrobnější informace, magazín L’Automobile označuje koncept jako X-Space a prohlašuje jej za předobraz nástupce MPV Espace. Nový model ovšem přijme i prvky kategorie SUV, takže se stane spíše módním crossoverem, než ryze praktickým rodinným vozem.

Na sériový model bychom neměli čekat dlouho. Prý se začne vyrábět v továrně Douai již v prvním pololetí příštího roku a do prodeje se dostane v létě. S délkou okolo 4,85 metru bude zhruba velký jako současný Grand Espace (v prodeji už od roku 2003) a dostane sedmimístný interiér. Platforma CMF bude společná i s dalšími modely, mimo jiné s příští generací Laguny, která se představí nejpozději do dvou let.

Diskuze (0)