Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Řidič tesly vybrzdil Volkswagen Passat a stal se hrdinou

redakce AUTO.CZ
Diskuze (51)
Poblíž Mnichova došlo k ojedinělé situaci. Řidiče passatu vybrzdil kolega v elektromobilu tesla. Vzhledem k okolnostem se to však hodilo.

Ať se nám to líbí, nebo ne, jako řidiči moc hrdinové nejsme. No ruku na srdce – kolikrát v životě jste zastavili u krajnice a pomohli bezradnému řidiči s hlavou zanořenou kdesi pod kapotou? Asi každý z nás si nejednou našel „výmluvu“, na jejímž základě pokračoval dál v řízení, stávají se ale i situace, kdy je kvůli pomoci ostatním potřeba obětovat i vlastní majetek.

Jedna taková situace se stala na dálnici poblíž Mnichova. Jednačtyřicetiletý řidič tesly si všimnul neobvyklého chování vpředu jedoucího Volkswagenu Passat, který se po silnici pohyboval nepředvídavě a několikrát se dokonce opřel do svodidel. Jeho řidič byl očividně v bezvědomí, nezbylo tedy než začít jednat.

Řidič tesly passat předjel, nechal jej do sebe jemně narazit a pomalu zastavil. Vezmeme-li to do důsledku, tesla druhý vůz vlastně vybrzdila, avšak se zcela správným úmyslem. Když oba vozy zastavily, skončil řidič passatu v péči lékařů.

Podle některých je řidič tesly hrdinou, neudělal ale nic co by v tu chvíli neměl udělat každý z nás. Riskoval sice svůj majetek, avšak z dobrého důvodu. Podle dostupných informací zřejmě sedmačtyřicetiletého řidiče passatu postihla mrtvice, nakonec lze tedy mluvit štěstí, že se situace obešla bez další újmy na zdraví. Škoda na obou vozidlech byla vyčíslena na 10.000 eur, což je v přepočtu zhruba 270.000 Kč.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (51)
Avatar - Plautus
17. 2. 2017 06:36
Re: ?
To mi tiež napadlo, že si pravidlá tunajší pisálkovia vysvetľujú a ohýbajú po svojom a nie zrovna správne...zapojil som sa do diskusie k tejto veci už druhýkrát, lebo vidieť názov písaný s malým písmenom na začiatku, to trhá oči, hoci inak nie som žiadny puritán v používanom výrazive :-)
Ak je to tak, ako píšeš, a ešte sa odvoláva(jú) na pravidlá pravopisu a obhajujú svoju "pravdu", tak v tom prípade to vypovedá o ich novinárčine ešte viac. Dávajú "svojmu remeslu" poriadne na frak, a nie vždy len pravidlami pravopisu, to je už iba perla na dokreslenie "profesionality" a "nezaujatosti".
Avatar - Floyd
16. 2. 2017 19:38
Re: ?
Mička je nejspíš vede >:D >:D >:D
16. 2. 2017 11:31
Re: ?
Karl Friedrich Stracke muze napsat Ridil jsem Opel.
16. 2. 2017 10:38
Re: ?
Ne-e, pozor... naše pravidla jsou zcela v pořádku. To jen několik redaktorů tohoto webu je stále nechápe a ignoruje je. Pokud někdo řídí automobil Opel, bude tam vždy velké písmeno, stejně tak jako když řidič Tesly někoho vybrzdil. :-)
Avatar - Plautus
16. 2. 2017 00:46
Re: ?
Už tu o tom diskusia (minimálne) raz bola, ale...čo za "opel" ste to riadili? Vtedy to nebol automobil značky Opel? Veď aj keď nenapíše človek jednoznačne "automobil značky", tak je jasné, že sa jedná o automobil značky Opel.
"Riadili ste auto."
"Riadili ste Opel."
"Kúpil som sekeru."
"Kúpil som Fiskars."
Ospravedlňujem sa, že som to napísal v slovenčine, pri poukazovaní na abnormálnosť pravidiel pravopisu českého jazyka, ale chcel som sa radšej vyhnúť prípadným iným gramatickým chybám. Tiež som nechcel robiť reklamu značke sekier, ale prišlo mi to vhodné ako poukázanie na iný príklad, keď sa bavíme o veci všeobecne a o veci, ktorá už nesie meno/značku.
Alebo aj:
"Pri dopravnej nehode vznikla škoda na škode vo výške 50tis." (wtf?!)
"Pri dopravnej nehode vznikla škoda na Škode Octavia vo výške 50tis."
Tak? To máte "pekne" absurdné pravidlá pravopisu. Jazyko"vedci", ktorí niečo také ustanovili za pravidlo sú "odborníci", a hanbil by som sa takými pravidlami riadiť (nebrať prosím ako útok na český jazyk, iba na "vedcov").
V prípade mnohých automobiliek je to o to absurdnejšie, že v názve značky nesú priezvisko zakladateľa, a Opel práve patrí do tejto kategórie, príp. meno inej známej osobnosti, čoho príkladom je zase v článku spomínaná Tesla. Preženiem to, ale ak by podľa Vás bola pomenovaná značka vozidiel, tak v zmysle pravidiel pravopisu budete tiež riadiť mičku.
"Riadili ste mičku."
"Riadili ste Mičku Corsa."
A to sa "oplatí"... :*) 8-s