Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ripsaw EV1 a EV2 nabízí nevšední svezení (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Pásová vozidla Ripsaw EV1 a EV2 patří mezi nejextrémnější stroje z nabídky rodinného podniku Howe & Howe Technologies.

Poprvé o sobě dvojice bratrů dala vědět v roce 2007, když představila stroj Ripsaw MS1, který je na pásovém podvozku schopen dosahovat rychlostí kolem 130 km/h.

V současnosti se Howe & Howe Technologies může pochlubit širokou paletou svých vlastních pásových vozidel od dálkově ovládaných robotů pro policii, armádu a záchranáře, přes terénní podvozek pro vozíčkáře a terénní vozidlo Bulldog 4x4 pro hasiče, jehož základem je nákladní vůz International 4800/7400 4X4 až po speciály pro Hollywood a extrémní stroje pro zákazníky z řad civilistů.

Právě do poslední kategorie patří dvojice s označením EV1 a EV2, kterou spojuje konstrukce podvozku, pohonný systém a schopnosti. První z této dvojice EV1 má otevřený trubkový rám, v jehož středu je uložen 6,6litrový turbodiesel Duramax, který může disponovat výkonem od 221 kW (300 k) do 515 kW (700 k).

Stroj dlouhý 4,7 m, široký 2,4 m a vysoký 1,6 m je při hmotnosti 3.855 kg schopen s dvojicí osob uhánět rychlostí až 72 km/h, což je sice téměř o polovinu méně než u MS1 z roku 2007, ale na pásové vozidlo se jedná stále o hodně vysokou rychlost.

Ripsaw EV2 přímo navazuje na svého přímého předka, ale na rozdíl od něj již nevystavuje světu na odiv trubkovou konstrukci své prostorového rámu, který je kompletně kryt karoserií. Díky tomu nabízí dvoumístná kabina v přídi i přes své spartánské vybavení neporovnatelně více komfortu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)