Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ripsaw MS1: velmi rychlé pásové vozidlo

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (23)
Rodinný podnik Howe & Howe se specializuje na zakázkovou výrobu vozidel schopných projet jakýmkoliv terénem a nejsou jim cizí ani rychlé motorové čluny.

Malou firmu si založili bratři Michael a Geoffrey Howe, kteří svým zákazníkům nabízejí, že postaví cokoliv, co si budou přát pro pohyb v terénu. Jedním z jejich výtvorů je i pásové vozidlo Ripsaw MS1.

Tento stroj by se vyjímal dobře na stránkách kteréhokoliv magazínu zabývajícího se vojenskou techniku, přestože o něj zatím žádná armáda neprojevila zájem. Nicméně, naši pozornost si zasloužil díky své pohonné jednotce a dosahovaným jízdním výkonům.

V zadní části vozidla je uložen osmiválec o objemu 427 kubických palců, což je sedm litrů, který poskytuje výkon 478 kW (650 k). Ripsaw s takto silným motorem dosahuje maximální rychlosti 128 km/h a z 0 na 80 km/h za 3,5 s. A jeho odpružení má zdvih 35,5 cm.

Ripsaw MS1 se určitě nestane masovou záležitostí, ale jeho schopnosti z něj dělají jedno z nejrychlejších pásových vozidel.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (23)
23. 6. 2007 10:42
cena???
nevite nekdo jaka je asi tak cena tohoto ?
Avatar - Dylan McKay
22. 6. 2007 20:54
Re: K hranicim s Rakouskem
Rakušáky není třeba rozjíždět pásama, ale pořádně je zesměšnit... >:-[]
Avatar - Dylan McKay
22. 6. 2007 20:52
Re: K hranicim s Rakouskem
To je zajímavý odkaz! ;-) :yes:
Avatar - Pekelná Micinka
22. 6. 2007 20:39
Re: plusy/mínusy
Z vojenskýho hlediska by to mělo jen velmi omezené využití. Není to pancéřované a tudíž by v boji nevyužitelné. Pro SAS jako známé růžové Land Rovery se to taky nehodí, zejména kvůli spotřebě asi i hluku a celkové koncepci. Tohle by mělo využití snad jedině na měsíci nebo na rychlý převoz raněných, tam kam nemůže vrtulník a je třeba spěchat. Ještě možná jako dálkově ovládané průzkumné vozidlo a tam je zase výhodnější tichý provoz a elektřina. Přes naděje autorů bych nepředpokládal nějaké závratné využití americkými silami a jinam to neprorazí asi vůbec. A i amíci už koukají na spotřebu, která je na bojišti velký logistický problem. To už věděli i Němci.
Avatar - Pekelná Micinka
22. 6. 2007 20:35
Re: K hranicim s Rakouskem
A úplně nejlepší je tohle! [odkaz] ;-) Já to podporuji!