Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Roadster MGF bude nahrazen novým TF

Michal Fokt
Diskuze (2)
Po sedmi letech výroby odejde na odpočinek roadster MGF a na jeho místo letos přijde nástupce s rysy supersportovní studie X80.

Pomalu se můžeme rozloučit s otevřenou dvousedadlovkou MGF, která je zcela určitě jedním z nejpohlednějších roadsterů současnosti. Přestože postrádala výraznější tvář, jejím hladkým a elegantním tvarům se dalo jen těžko něco vytknout. Sedm let výroby je sice na běžný automobil docela hodně, nicméně sportovní vozy se dožívají nezřídka i požehnanějšího věku. Nemá cenu ale nad „efkem“ plakat, vždyť je tu jeho nástupce.

Novinka s názvem MG TF je tvarovou syntézou současného roadsteru F (profil a záď) a studie X80 (příď), která přijde v létě, a s podvozkem a motorem Qvale Mangusty půjde po krku vozům Porsche a dalším supersportům. Z prvních snímků se nám zdá být výraz MG TF o poznání sportovnější, zdá se ale, že poněkud utrpěla elegance, která se ale v této kategorii vozů zrovna nevyžaduje.

Nové MG bude mít stejně jako F koncepci s motorem před zadní nápravou a poháněnými zadními koly, tím ale prý bude veškerá podobnost konstrukčních dílů končit. Roadster bude v nabídce se dvěma motory, ale čtyřmi výkonovými variantami. Základem bude šestnáctistovka TF 115 s výkonem 115 koní (85 kW) a nabídka pokračuje motorem 1,8 l/99 kW (TF 135) a jeho ostřejší verzí s proměnným časováním ventilů, která bude disponovat výkonem 118 kW (TF 160). Později přijde též varianta s bezestupňovou převodovkou Stepspeed s možností manuální volby rychlostí, která bude k dispozici s motorem o výkonu 88 kW.

Michal Fokt
Diskuze (2)