Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Čínský Jaguar Land Rover už hledá zaměstnance

David Bureš
Diskuze (4)
Vozy značek Jaguar a Land Rover se mají začít vyrábět v Číně, nabírání dělníků už probíhá.

Čínská společnost Chery Automobile začala nabírat zaměstnance do společného podniku s indickou Tatou, který bude v Číně vyrábět vozy Jaguar a Land Rover. Tento podnik přitom ještě čeká na povolení zdejší vlády k zahájení svých aktivit.

Ve vedení podniku budou pracovat dva manažeři, kteří v automobilovém průmyslu pracují již několik let, Hu Jun a Huang Huaqiong.

Hu Jun je bývalým šéfem prodejů v SAIC-GM-Wuling Automobile Co. Ta se zaměřuje především na výrobu minivanů, jedná se o společnou firmu amerického koncernu General Motors a vlády čínské prefektury Liou-čou.

Huang Huaqiong je zase bývalým viceprezidentem Beiqi Foton Motor Co., největším čínským výrobcem lehkých nákladních automobilů. V minulosti tento manažer pracoval také pro společnosti Shanghai General Motors, Dongfeng Peugeot Citroën Automobile Co. a SAIC Motor Corp.

Jaguar Land Rover, který je vlastněn indickou automobilkou Tata, a Chery doufají, že vybudují společný podnik v Čchang-šu na východě Číně.

Tento podnik bude v nejlidnatější zemi světa vyrábět SUV značky Land Rover, později zde mají vznikat také vozy Jaguar. O zájmu skupiny Jaguar Land Rover budovat auta v Číně poprvé mluvil tehdejší generální ředitel automobilky Carl-Peter Foster již v roce 2010.

David Bureš
Diskuze (4)
11. 3. 2012 23:59
Re: zlatá
Tak kamarade to se ti povedlo vypotit kravin, fakt dost dobry.
Avatar - eLzyx
11. 3. 2012 23:28
Re: zlatá
no, já bych v souvislosti s Čínou Škodovku nevytahoval. Nejen, že v Číně vyrábí (pro místní trh), ale i zdejší auta osazuje díly vyrobenými v Číně (palivové filtry).
A pokud vím, tak britský Jaguar čínské díly nepoužívá. A to, že bude vyrábět v Číně znamená jen to, co u ostatních automobilek - výroba pro místní trh.
11. 3. 2012 20:43
Re: zlatá
Ona je Čína a Čína...i když je u nás známá spíš levnými a nepříliš kvalitními výrobky, neznamená to, že dokáže jen něco podobného.
Věřím, že v zemi s vlastním vesmírným programem budou dostatečné kapacity i pro výrobu slušných a konkurenceschopných (např.) fotoaparátů. Že si to Olympus neumí ohlídat, to je věc jiná...
Ostatně, není to tak dávno, co se to samé tvrdilo o jihokorejských vozech... uvidíme, jak dopadně Jaguar a Land Rover...kdo ví, třeba se dočkáme i spolehlivějších Land Roverů:)) Ale dost nadměrného optimismu, jsem sám zvědav co bude.