Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Range Rover (2012): Kosmetické úpravy

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Range Rover se pro modelový rok 2012 dočkal pouze drobných úprav. Ty se týkají vzhledu a výbavy, zatímco technika bude stejná jako v letošním roce.

Range Rover má i v příštím roce představovat vrchol britského luxusu a stylu v segmentu SUV. Pro modelový rok přichází několik stylistických úprav a nové příplatkové pakety pro výbavy Vogue a Autobigraphy.

V modelovém roce 2012 budou mít Range Rovery leskle černý podklad hlavních světlometů i zadních svítilen. Maska chladiče bude v černé barvě Narvik Black. Kliky dveří i výdechy za předními koly budou v barvě karoserie a novinkou jsou 20palcová litá kola ve stříbrné barvě.

Pro interiér je připravenou obložení dřevěnou dýhou Grand Black. Pro nejvyšší stupeň výbavy Autobiography bude na výběr z několika druhů dřevěné dýhy pojmenovaných Burr Maple Prussian Blue, Anthracite Lined Oak a Ash Burl.

Výbava na přání

Další novinky představují příplatkové pakety. Pro výbavu Vogue bude v nabídce Vogue Silver Pack a Vogue Black Pack. Součástí obou těchto paketů jsou vyhřívaná a odvětrávaná sedadla vpředu i vzadu, audio Harman Kardon Logic 7 1200 W, které ozvučuje interiér prostřednictvím 19 reproduktorů a 8palcová duální dotyková obrazovka.

Kromě toho Vogue Silver Pack obsahuje Supercharged Design paket s lesklou maskou chladiče a výdechy za předními koly. Zákaznicí, kteří si objednají Vogue Black Pack, se mohou těšit i na Exterior Design Pack. Ten zahrnuje upravený přední nárazník s mlhovými světly, masku i boční výdechy v titanové barvě, přepracované prahy i zadní nárazník a nerezové koncovky výfuků.

Pro Range Rover v provedení Autobiography budou k dispozici tři nové pakety – Prestige, Dynamic a Technology. Ty bude možné objednávat samostatně nebo je kombinovat.

Paket Prestige nabízí rozšířenou paletu barev, dřevěnou dýhu Grand Black a polohovatelná zadní sedadla. Dynamic zahrnuje Exterior Design Pack a 20palcová litá kola Shadow Chrome. Součásti paketu Technology představuje Vision paket (automatické světlomety, sledování slepého úhlu a surround camera system), čtyřzónová klimatizace a Harman Kardon Logic 7 1200 W.

Motory pro rok 2012

Paleta pohonných jednotek pro modelový rok 2012 se u Range Roveru nemění. Vznětové agregáty zastupuje dvakrát přeplňovaný turbodiesel 4,4 TDV8, který byl novinkou modelového roku 2011. Tento motor z objemu 4,4 litru poskytuje největší výkon 230 kW (313 k) a mohutný točivý moment 700 Nm. Ve spolupráci s osmistupňovou automatickou převodovkou ZF zrychlí Range Rover TDV8 na 100 km/h za 7,6 sekundy, nejvyšší rychlost je 210 km/h a spotřeba paliva v kombinovaném cyklu je 9,4 l na 100 km.

Vrcholnou benzinovou motorizaci představuje i nadále kompresorem přeplňovaný vidlicový osmiválec, který z objemu 5,0 l poskytuje výkon 375 kW (510 k) a točivý moment 625 Nm. S tímto motorem spolupracuje samočinná šestistupňová převodovka. Luxusní SUV s touto motorizací akceleruje z 0 na 100 km/h za 6,2 s, dosahuje maximální rychlosti 225 km/h a má spotřebu paliva v kombinovaném provozu 14,9 l na 100 km.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)