Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ruská vláda hodlá posílit podporu automobilového sektoru

redakce AUTO.CZ
Diskuze (328)
Ruská vláda se rozhodla posílit podporu tamního automobilového sektoru, který se potýká s prudkým poklesem poptávky. Uvedl to dnes premiér Dmitrij Medveděv.

Podle ministra průmyslu a obchodu Denise Manturova by vláda letos na pomoc tomuto odvětví mohla vynaložit celkem 45 miliard rublů (přes 14 miliard Kč).

Vláda již dříve oznámila, že v prvním pololetí vynaloží na podporu automobilového sektoru 20 miliard rublů. Manturov uvedl, že tato částka by mohla být navýšena o pět miliard rublů. Dodal, že ve hře je navíc návrh na vynaložení dalších 20 miliard rublů ve druhém pololetí, o kterém by vláda měla rozhodnout v květnu.

Ruský automobilový trh se stal obětí slábnoucí ruské ekonomiky, na kterou doléhají nízké ceny ropy a západní sankce uvalené na Rusko kvůli jeho postupu v ukrajinské krizi. Vláda na propad automobilového trhu reagovala zavedením programu šrotovného a nabídkou zvýhodněných úvěrů, napsala agentura Reuters.

V loňském roce se podle podnikatelského sdružení AEB prodej nových automobilů v Rusku navzdory vládním opatřením propadl o 36 procent na 1,6 milionu vozů. Letos čeká AEB výrazné zpomalení tempa poklesu, a to na pouhých pět procent.

Se slabou poptávkou v Rusku se potýká i mladoboleslavská Škoda Auto. Té v loňském roce prodej na ruském trhu podle údajů AEB klesl o 35 procent na zhruba 55.000 vozů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (328)
Avatar - praděda7
19. 1. 2016 20:30
Re: EU
Samozřejmě že máš pravdu, Beekey. Ale tady těm "postiženým" to bohužel nevysvětlíš a ani je nepředěláš.......nevertheless a good try... ;-)
Avatar - Barrichello
19. 1. 2016 19:59
Re: EU
Já sem zapoměl že pro milionáře je 10 litrů malina. Tím si vytíráte i zadek, když zapomente koupit 8vrstvý toaleták >:D

Realita je že asi 45% na tu průměrnou vejplatu 27 litrů vůbec nedosáhne >:D Spolu s důchodci tak tvoří asi 65% národa, kterému se o tom jenom sní.

Největší gurmáni sou odjakživa v Klubu Gurmánů Brno, pobočky sou taky v Berouně, Blansku, Benešově atd >:D >:D Nechceš se přidat? Pošlem ti legitimaci
>:D
Avatar - Barrichello
19. 1. 2016 19:48
Re: EU
Jasně, za komančů si nešlo vydělat.

Co ty meloucháři?

Znam dva bratry, ti postavili za 10 let na vesnici 4 baráky, asi 15 zděných a kamenných plotů, 5 bazénů a asi 35 garáží. Zedníci jaký už dnes nejsou.

Otec za totáče opravil lidem asi jenom tak 250 aut jako melouch a to to dělal jen pro kamarády a jejich známé. Atd atd.

A stejně jako někteří dojí systém ted, tak ho jiní dojili tehdá.
Na Tatře 603 měl tátův kamarád dělníčka, kdy běžel tahometr i když auto stálo na křižovatce, jiní falšovali výkazy a jezdili s volhou 21 za 19 litrů, další kradli v Bolesavi rovnou celé motory, jiní okrádali babičky na pomerančních a masu na svíčkovou.
A mohli bysme tu takhle být do rána.
akorát že tehdá podojilo 1000 lidí systém tolik jako dneska 3 :-) A ti co tehdá nejvíc dojili sou dneska největší antikomunisti :-) A tvrdí že to dělali ne proto, že si chtěli namastit kapsu, ale proto, že bojovali s bolševikem. Jo pokrytectví je věc....

Ale nešlo si vydělat. Šlo, a šlo to férově i nepoctivě.

I přes melouchy měla většina lidí čas na děti, neb ve 3 odpoledne byli doma a tak mohli do 6ti melouchařit a ještě se pak věnovat dětem či manželce.
Děti si hráli spolu, plná pískoviště, lesy, když měl někdo na vensici meloun, jahody, podělil se s ostatníma.

Kdy si viděl dneska že se dítě podělí s ostatníma? >:D
Dneska se spíš děti vysmívaj těm, co maj chudší rodiče že nemaj novej Iphone a značkový hadry a nejezdí pro ně do školy tatínek v Mercedesu.
19. 1. 2016 18:48
Re: EU
ty ses zajimava individualita, na jednu stranu licis jak bylo krasne za komancu, jak je to strasny ted, pak se ale vytahujes vecma jak si umis vydelat (coz bys za komancu asi nemohl) abz sis mohl koupit kvalitni, pro tebou obhajovane ztroskotance az luxusni veci (ktere bys v tom komancu koupit zase nemohl...)

deset litru mi vysvetlovat nemusis, presne vim kolik to je, je to polovina ceny detskeho kocarku, ale samozrejme, kazde penize navic dobry, ale ze by o deset tisic vyssi prijem eskaloval nasi domacnost do uplne jinych prijmovych vysin, to bych netvrdil... ale samozrejme jsem za tebe rad, i za to, ze tech deset litru ti dovoli vstoupit do elitni ligy gurmanu... :yes: >:D
Avatar - Barrichello
19. 1. 2016 18:03
Re: EU
Já sem viděl minimální mzdy neboj.
Až 5x tolik tak tu, tak aspon nelži [odkaz]

Díky tomu, že si po*ranej proletář mohl za 30 litrů koupit panelák má dneska řada lidí kde bydlet protože za 3,5 mega by si ho mohl dovolit málokdo. Stejně tak barák za 5-8 mega s pozemkem takovým, abys po otvření dveří nemusel udělat 3 roky a nenarazil do plotu.

A ty levný potraviny? Jo sou levný, zapoměl si dodat v jaký kvalitě. Polskej šunt, kterej by u nich nikdo nejedl, sýr co kdybys ho dal sýraři ve švýcarsku tak se pobleje, prošlý ryby, masokostní moučka a další dobroty. to levný je. Nebo stejně tak načarovaný západní šunt, jako, legendární lančmíty Tulip, co měli pro čr a německo zcela odlišné složení. Stejně jinak chutná jogurt zott vyroběný v německu pro němce, švýcary a rakušáky a pak odpad vyrobený v polsku pro nás, poláky, bulhary a rumuny. To samý prací prášek Persil atd. atd.

Ale kvalitní jídlo moc ne, protože fancouzskej sýr stojí 100 g 40-70 kč, dobrá šunka tak 30-60 kč a kvalitní drink tak 500 flaška.
Takže ti zbejvá akorát to pivo, ještě že ho umíme vid, protože jinak bysme tu hltali za 2,5 eura třetinku Corony , Guinessu atd
Opět mam velmi slušný přehled co co stojí, protože polský dobroty já nejím.

10 tis je pro spousty lidí třetina či polovina rozpočtu. Zejména u singles, že. Za 10 000 je aktuálně třeba 386 litrů benzínu, 10 flašek konaku Godet VSOP, základní zrcadlovka, nový mobil střední třídy atd. atd.

Mam to štěstí, že nemusím někomu nasypat ročně 180 000 Kč za 3-3500 hodin strávených v bytě. Hodina za 51,50-60 Kč, čéče to je možná levnější i kdejaký penzion. Tam se dá za 400-500 vychrápat celkem luxusně

>:D

A o moje studia se nestarej, krom ofiko výplaty já si umím vydělat i jinak nebo popř. vím jak ušetřit náklady. Takže pod hypoteickým průměrným výdělkem stanovemým pro čr se pohybuji málokdy.

No a nespokojit se s málem je snad základní motor co člověka žene.

Kvůli tobě tu nebude žvýkat šumavu a polský eidam za 99 Kč kilo a zapíjet to Radegastem a navrch to zazdívat tuzemákem z likérky Drak >:D
Takže jak vidíš, nejsem ten proletář za jkterého mě pořád mylně máš.

Místo Vysočiny si dám španělský chorizo, místo polskýho eidamu španělský ovčí sýr a místo Tuzemáku třeba ten Godet. Za těch ušetřených 11 litrů měsíčně si to totiž můžu dovolit.
Ale i přesto je mi líto lidí, co musí žvejkat tu vysočinu a polskej eidam. Nebo na těch 20-30-40 litrů traávit v práci 400 hodin. Já srávil v prosinci v práci asi tak 100 hodin a v listopadu asi 130 hehe. Asi proto, že nejsem svi*e.