Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ruský AvtoVAZ kvůli slabé domácí poptávce omezí výrobu

redakce AUTO.CZ
Diskuze (65)
Klesající poptávka po automobilech AvtoVAZ na domácím trhu si vyžádá tříměsíční omezení výroby vozů Lada.

Největší ruská automobilka AvtoVAZ hodlá kvůli klesající poptávce na domácím trhu v příštích třech měsících omezit výrobu vozů Lada. Firmu ovládá francouzsko-japonská aliance Renault-Nissan. V červenci AvtoVAZ vyrobil 47.100 vozů Lada a 12.100 vozů Renault a Nissan, upozornila agentura Reuters.

"Kvůli poklesu prodeje všech aut na ruském trhu a snaze o optimalizaci zásob se AvtoVAZ rozhodl, že sníží produkci vozů Lada v září, říjnu a listopadu celkem o 25.000," uvedla společnost. Dodala, že její zaměstnanci budou v tomto období pobírat plnou mzdu.

Největší americká automobilka General Motors minulý týden rovněž uvedla, že hodlá v příštích třech měsících omezit výrobu v Rusku. Dodala, že nyní přehodnocuje plány na další rozvoj ruských aktivit.

Poptávku po autech v Rusku tlačí dolů zpomalení hospodářského růstu, za kterým stojí především negativní dopady ukrajinské krize. V červenci tempo meziročního poklesu prodeje nových osobních automobilů na ruském trhu podle podnikatelské asociace AEB zrychlilo na 23 procent z červnových 17 procent.

Poradenská společnost PricewaterhouseCoopers (PwC) tento měsíc předpověděla, že ruský automobilový trh se v celém letošním roce propadne o osm až 12 procent. Zhoršila tak svou lednovou prognózu, která počítala s tříprocentním poklesem. Ruský premiér Dmitrij Medveděv minulý týden uvedl, že vláda zváží opatření na podporu domácího automobilového trhu.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (65)
Avatar - Hotwire
27. 8. 2014 11:52
Re: ok
Ano a treba vyhladit aj Turkov lebo nam tu pred starociami robili bordel, vsak ty mudrlant? :no: :no:
Avatar - Barrichello
27. 8. 2014 10:21
Re: Já se spíš modlím
Jak asi kesnou ceny, když ceny se dělaj na burze a tam naopak výpadkem ruských dodávek evropě cena stoupne......což ovlivní i světové ceny. A ruskou ropu neber jen čína, těch zemí je víc.
27. 8. 2014 08:06
Re: Já se spíš modlím
No ještě, že o tom ty nerozhoduješ. Jen pro tvoji informaci Rusko je tak obrovský, že ekonomicky ho izolovat je holý nesmysl v praxi neproveditelný.
Avatar - dolfi
26. 8. 2014 20:00
Armádní zakázky...
... je to, co by mohlo výrobě pomoci! ;-)
Avatar - Ji/Ri
26. 8. 2014 17:21
Re: Rozpínaví jste, kam jednou vlezete, odtud už se nehnete.
>:D >:D >:D