Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jedinečný Žigulík za 1,65 milionu hledá nový domov! Může být váš

Lukáš Volšický
Diskuze (2)

Stále obdivujete legendární žigulíky, baví vás rallye a chtěli byste se s jedním zúčastnit? V Lotyšsku je teď na prodej nově dokončená závodní Lada 2107, se kterou smáznete všechnu konkurenci.

Žigulík na steroidech! V populární evropské inzerci mobile.de v posledních měsících objevujeme opravdu zajímavou automobilovou techniku a teď jsme našli specialitu pro všechny nadšence do soutěžních aut z bývalého východního bloku. Je to Lada 2017, se kterou okamžitě můžete vyrazit na rychlostní zkoušky závodů rallye.

Nekompromisní žigulík se aktuálně prodává v lotyšské Rize. Prodejce uvádí, že je nově dokončenou závodní přestavbou podle specifikace VFTS+ a pod kapotou má srdce, s jakým se může vysmívat všem továrním žigulíkům. Speciálně upravená čtyřválcová šestnáctistovka má 165 koní a prošla celou řadou modifikací, díky nimž dosahuje až takového výkonu.

Technici při vývoji tohoto soutěžního speciálu vsadili na škrtící klapky Jenvey s průměrem 45 milimetrů, palivové vstřikovače Subaru, výfukové potrubí 4-2-1, vačkové hřídele Shrick, ventilové pružiny z BMW M3 E30, řídicí jednotku Corvet, kované písty i ojnice, kovanou klikovou hřídel VEP Racing, vylepšené olejové čerpadlo, odlehčený setrvačník a další úpravy.

Video se připravuje ...

Silný motor je přitom spojen s pětistupňovým manuálem a přenáší veškerou hnací sílu na asfalt skrze samosvorný diferenciál. V Lotyšku pa nezapomněli ani na výkonnější brzdy, závodní podvozek, hydraulickou ruční brzdu nebo 15” sportovní kola. Spartánský interiér se závodními sedadly a volantem je pak pochopitelně vybaven i bezpečnostním rámem.

Jenže speciální závodní Lada 2107 není levná. Výrobce za ni požaduje přibližně 1.650.000 Kč, ale současně dodává, že je kompletně kompletně připravená na závody. Však to znáte, stačí sednout a jezdit.

Lukáš Volšický
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - Ja Prvni 123
26. 8. 2023 20:09
No, vidite to!
A mne se smali, ze chci za Alfu 150 tisic...

:-)