Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Saab 9-5 Sport Wagon: Nové fotografie+video

Ondřej Láník
Diskuze (14)
Těsně před Ženevou ukázal Saab obrovské lifestylové kombina nových fotografiích.

Saab 9-5 SportWagon je součástí současné produktové ofenzívy Saabu. Tak jako verze sedan bude i kombi určeno pro zákazníky hledající alternativní auto k zavedeným značkám a modelům, tentokrát na trhu kombi vyšší střední třídy. SportWagon pak oproti sedanu nabídne více praktičnosti.

Příď převzatou z verze sedan doplňuje prodloužená linie klesající střechy s úzkými ližinami, dodávanými už v základní verzi. Střecha vrcholí spoilerem nad strmým zadním sklem, které je –tradičně - opticky protaženo přes D-sloupky do boku automobilu.

Koncové světlomety jsou svým zbarvením připodobněny ke kostce ledu, a tak jako u sedanu propojeny přes celou šířku zádě.

Zavazadelník má základní objem 527 litrů, sklopením sedadel v poměru 60/40 je možné ho zvětšit na 1.600 litrů. Rozšířením vznikne plocha dlouhá 1.962 mm.

Boční stěny zavazadlového prostoru jsou pro větší praktičnost ploché a obsahují přihrádky na malé drobnosti. Zavazadelník má rovněž dvojité dno, pod kterým je prostor vysoký 65 mm.

Zavazadlový prostor je možné rozdělit na několik částí, v příplatkové výbavě nebude chybět ani vodotěsná přihrádka.

Výklopné páté dveře se zakusují do zadního nárazníku tak, že práh je ve výšce 648 mm nad zemí. Na přání budou elektricky ovládané. Řidič bude moci pomocí otočného spínače zvolit úhel, v jakém se otevřou. Tato funkce je podle Saabu praktická především v garážích s nízkými stropy.

Kombi Saab 9-5 SportWagon bude nabízeno se stejnými motorizacemi jako sedan. Ty jsou převážně dvoulitrové, vrcholem bude i nadále šestiválec 2,8T XWD s 221 kW. Ten bude využívat pohon všech kol XWD s vícelamelovou mezinápravovou spojkou Haldex 4. generace.

V příplatkové výbavě nebude chybět adaptivní tempomat, bi-xenonové světlomety Smart Beam s natáčením a proměnlivou délkou i šířkou osvětlené plochy, třízónová klimatizace, head-up displej a adaptivní tlumiče Saab DriveSense.

Automobil bude možné objednávat od letošního jara, první vozy se k zákazníkům dostanou během září.

Ondřej Láník
Diskuze (14)
25. 2. 2011 23:15
Re: Mnam..
Dúfam, že sa páčili... :-)

Ale testík nebude skor ako na jesen-podzim...
25. 2. 2011 21:22
Re: Mnam..
Jasně, četl jsem Tvé recenze. :yes:
Ale i tak úžasná volba...
25. 2. 2011 18:10
Re: Mnam..
Tých kobyliek tolko nebude, potrebujem diesela...
25. 2. 2011 11:47
Re: Mnam..
Přesně tak.
A ať to má čtyřkolku, manuál a aspoň 220 kobyl. >:-[]
Už teď zcela oficiálně a nepokrytě závidím. :yes:
Avatar - kosmonaut
25. 2. 2011 10:40
Dělo
Tak tohle je stíhačka par excellence! Suverréně nejkrásnější kombi vyšší střední. Za design u nové 9-5 smekám :yes: :yes: :yes: