Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

O podíl ve švédské automobilce Saab se zajímá čínská banka

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Firmu Pang Da by v dohodě o záchraně Saabu mohla nahradit Bank of China.

Nejmenovaná čínská banka jedná o koupi podílu v problémové švédské automobilce Saab. Oznámila to dnes společnost Swedish Automobile, která je majitelem Saabu.

Na převzetí Saabu za 100 milionů eur (2,5 miliardy Kč) se koncem října předběžně dohodly čínské firmy Pang Da Automobile Trade a Zhejiang Youngman Lotus Automobile, dohoda se však potýká s řadou problémů.

Swedish Automobile dnes uvedla, že pokračuje v rozhovorech s firmou Youngman. Odmítla se však vyjádřit k tomu, zda tyto rozhovory zahrnují i společnost Pang Da. Zdroj agentury Reuters o víkendu uvedl, že firmu Pang Da v dohodě o záchraně Saabu nahradí Bank of China.

Za poslední změnou v plánech na záchranu Saabu je údajně tlak GM, který je proti převzetí Saabu čínskými automobilkami, kvůli patentům poskytovaným GM Saabu.

Automobilka Saab v dubnu zastavila výrobu, protože její dodavatelé přerušili dodávky kvůli nezaplaceným účtům. Od září se Saab nachází v režimu soudní ochrany před věřiteli.

Swedish Automobile loni koupila ztrátový Saab za 400 milionů dolarů (7,5 miliardy Kč) od americké automobilky General Motors. Transakce tehdy zachránila švédskou značku před postupným ukončením činnosti, o kterém rozhodla GM.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)