Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW M5 Concept: Šanghajská předpremiéra

Diskuze (1)
Nová „eMpětka“ se představí v září na frankfurtském autosalonu. Už předtím ale debutuje v Šanghaji jako BMW M5 Concept.

BMW Concept M5. Vůz, který má přívlastek koncepčního vozidla, ukáže, jak bude vypadat nové generace supersportovního sedanu na základě modelu F10.

Design, který se do sériové podoby zřejmě změní jen minimálně nebo vůbec, se vyznačuje charakteristickými prvky produktů divize BMW M GmbH. Nechybí proto trojice extrémně dimenzovaných otvorů v předním nárazníku, čtveřice koncovek výfuku nebo difuzor. Celek doplňují tradiční detaily jako mřížky za předními koly nebo dvojené paprsky disků kovaných kol.

BMW potvrdilo, že dosavadní desetiválec nahradí vysokootáčkovým V8 M TwinPower Turbo. Téměř jistě půjde o stejný agregát S63B44, který pohání BMW X5 M a X6 M, v nejnovější evoluční verzi.

Kombinovaná spotřeba nové M5 má být 10,8 l/100 km, což je o 25 % méně než u minulé generace. Úspornosti auta ale také pomůže dvojspojková převodovka ze současné M3 (M DKG Drivelogic), zvažuje se prý i použití start-stop systému.

M5 dostane upravené zavěšení s ostřejším brzdovým systémem. Aktivní diferenciál divize M zlepší jízdní vlastnosti auta, ESP bude možné nastavit v několika módech. Karoserie automobilu využije hliník a karbonová vlákna, a tak přestože nová M5 bude větší než ta předchozí, hmotnost 1830 kg se změní jen nepatrně.

BMW uvažuje, že zareaguje na prosby amerických zákazníků a nabídne M5 i s pohonem všech kol.

Vzhled sériového provedení se proti studii změní jen minimálně, určitě se tak máme těšit na charakteristické prvky produktů divize BMW M GmbH. Z konceptu bude zachována trojice extrémně dimenzovaných otvorů v předním nárazníku, čtveřice koncovek výfuku nebo difuzor. Rozměry 20palcových kol budou vpředu 265/35 ZR20, vzadu 295/30 ZR20.

Stejný motor jako nová M5 použije i nová M6, která se pravděpodobně začne prodávat na jaře příštího roku. BMW také dokončuje vývoj čtyřdveřového kupé GranCoupé, ani ono nebude ochuzeno o verzi M. M6 Gran Coupé se totiž postaví přímo proti Mercedesu-Benz CLS 63 AMG.

Diskuze (1)
Avatar - Balkan
27. 4. 2011 15:10
konkurencia
Myslim ze zabudli toho najrychlejsieho poznamenat- Cadillac CTS-V. Predsa len 4,2 s na 100 a maximalka cez 320km/h...stoji za uznanie. K tomu vraj sa bude menit motor na ten co je v COrvette ZR1, tam bude vykon nejakych 630-640k