Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Scania řady S předvádí, že i přeprava koní může probíhat v luxusu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Švédská značka Scania ve spolupráci s nizozemskou společností Anemone Horse Trucks představuje zástupce své modelové řady S se skutečně komfortně zařízenou nástavbou pro přepravu koní a obytnými prostory.

Scania řady S představuje vrchol v nabídce modelových řad své značky a její kvality podtrhuje mimo jiné i prestižní ocenění International Truck of the Year 2017. Mezinárodní porota při jeho udělení ocenila pohodlí řidiče, bezpečnostní aspekty a pozitivní vliv na celkovou ekonomickou efektivitu dopravců.

Právě komfort, který je poskytován v kabině řidiče a rovněž výkony, jimiž disponují pohonné jednotky značky Scania v čele s jejími proslulými osmiválcovými motory, činí z řady S ideální základ pro stavbu prostorných přepravníků koní, v jejichž interiéru mohou být i luxusně zařízené obytné prostory.

Nizozemská společnost Anemone Horse Trucks patří mezi společnosti, které mají širokou paletu vozidel pro přepravu koní, jejichž základem mohou být lehké užitkové automobily, ale vrcholem jsou samozřejmě těžká užitková vozidla. Právě Scania řady S pak představuje jedno z nejluxusnějších provedení.

Nástavba, která je usazena na třínápravovém podvozku, může mít ve své zadní polovině boxy až pro sedm koní, které jsou přístupné zadní výklopnou stěnou. Koně lze vyvádět i po sklopné rampě v pravém boku nástavby, v němž je umístěn i zvnějšku přístupný úložný prostor na sedla a další vybavení.

Mezi stáním pro koně a kabinou řidiče je pak umístěn komfortně zařízený obytný prostor s rohovou sedací soupravou a stolkem, plně vybavenou kuchyní, velkou postelí, koupelnou se sprchovým koutem a řadou úložných prostorů. Samozřejmostí je klimatizace obytných prostor i stání pro koně a ve výbavě nechybí ani kamerový systém pro sledování koní během cesty.

S ohledem na přání zákazníků pak společnost Anemone Horse Trucks volí za základ pro své luxusní přepravníky koní zástupce modelové řady S, k jejichž pohonu slouží již zmiňované osmiválcové motory. Ty byly v loňském roce představeny v nové generaci a z objemu 16,4 litru nabízí výkony 382 kW (520 k), 427 kW (580 k), 479 kW (650 k) a 537 kW (730 k).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)