Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo FH jako příjemný apartmán se stájemi (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
V rámci série krátkých filmů pojmenovaných Welcome to my Cab představuje společnost Volvo Trucks zajímavá vozidla svých klientů.

K nejzajímavějším epizodám tohoto projektu patří Volvo FH, které slouží jako obytný automobil a mobilní stáje pro dostihové koně stáje Ecurie Boisselier, za nimiž stojí jezdce a chovatel koní Mathieu Boisselier.

Zajímavě upravené vozidlo na podvozku 6x2 s řízenou zadní vlečenou nápravou má kabinu řidiče spojenou s obytnou nástavbou, v niž je pohodlně zařízena obývací část s kuchyňskou linkou, koupelna a dvojice mírně stísněných ložnic.

Zadní část nástavby je vyhrazena pro koně, jichž může v tomto Volvo cestovat najednou až sedm. Ustájení pro koně je klimatizováno stejně jako prostor pro cestující a posádka vozidla je může během cesty kontrolovat prostřednictvím kamerového systému.

Volvo VNL jako pracoviště a domov v jednom (+video)

Ve své aktuální generaci se Volvo FH představilo v září roku 2012 a v současnosti je nabízeno v řadě verzí s podvozky s konfiguracemi náprav 4×2, 6×2, 6×4, 8×2 nebo 8×4 a moderními vznětovými motory D13 a D16, disponujícími výkony od 309 do 552 kW (420 až 750 k).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
23. 3. 2015 10:22
hustá kára
Ale nezávidím, ľuďom čo sa venujú tomuto športu, je nádherný ale extrémne nebezpečný, drahý a zrovna tu sa až tak veľké peniaze netočia, takže takúto vec si môže dovoliť len hŕstka z nich...