Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Seat Toledo FR Line: Sportovně laděný španělský Rapid

David Bureš
Diskuze (19)
V Mladé Boleslavi vyráběný liftback španělské značky se dočkal sportovní verze. Za příplatek auto dostane i diodové světlomety.

Hlavní pozornost byla na ženevském stánku Seat upřena na koncept 20V20 naznačující budoucí směřování značky. Vedle tohoto vozu však španělská automobilka představila v Ženevě ještě jednu zajímavou novinku – Toledo ve sportovně laděné verzi FR Line.

V poslední době se modelu Toledo až tolik nedaří – loni jeho prodeje mírně klesly o 2,3 % – a tak automobilka chce podpořit zájem zákazníků o něj pomocí sportovního paketu FR Line.

Sportovní verze Toleda se proti ostatním variantám liší výraznější přídí, kde se objevují nové mřížky v chladicích otvorech. Na boku najdeme 17palcová kola v titanově šedé nebo výraznějšími bočními prahy. Znalci si povšimnou též zatmavených skel.

Vnitřek Toleda FR Line je laděn do černé barvy. Kožený volant a hlavici řadicí páky zvýrazňuje prošívání červenou nití. To je použito také na sedačkách, které jsou čalouněny kombinací Alcantary a kůže,

Za příplatek budou k dispozici též full-diodové světlomety. Jejích výhodou je světlo příjemné očím nebo minimální spotřeba energie. Aktuálně jsou diodová světla u Toleda dodávána za příplatek 29.500 Kč.

Silnější agregáty než běžné Toledo verze FR Line nenabídne. Nabídka motorů se však omezí na přeplňované benzinové a naftové agregáty, jejichž výkon se bude pohybovat v rozmezí 63 kW až 90 kW. K dispozici tak nebude základní atmosférická dvanáctistovka o výkonu 55 kW.

David Bureš
Diskuze (19)
9. 3. 2015 11:11
Re: Rapid VS. Toledo
Rapid je ma zase mnohem elegantnejsi a zasahuji do boku vetsi plochou, cimz zad take rozsiruji, navic nejsou nalepene jenom na horni hrane vika. Proste rapid se mi libi vice ze vsech stran. A tu tvoji teorii bych mohl pouzit vepredu, kde ma rapid mensi svetla zuzujici se smerem do stran, coz je jednak hezci a take vice rozsirujici reseni pouzite na stezejnim miste.
8. 3. 2015 23:58
Re: Rapid VS. Toledo
Protože Toledo má dvoudílné, daleko širší a nižší zadní lampy a výraznější odtrhovou hranu, takže jeho zadek působí mnohem širší! Doporučuji si porovnat snímky pořízené z podobného úhlu! ;-)
8. 3. 2015 22:34
Re: Rapid VS. Toledo
Proc by melo byt toledo objektivne hezci nez rapid? Me se treba libi daleko vic rapid.
Avatar - Jenik3
7. 3. 2015 17:32
Re: Rapid VS. Toledo
Nejaky konkretni priklad by nebyl?
7. 3. 2015 15:32
Re: Kde je zadní spoiler?
Máš pravdu, s tím souhlasím. DSG je krok mimo - zbytečně zdražuje model, jak Rapid tak Toledo a nikdo to nekoupí. Také mi přijde, že to je schválně :no: