Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Šéf Volkswagenu: Levná značka dorazí v roce 2015

David Bureš
Diskuze (60)
Prvním trhem, kde se vozy nové levné značky VW Group budou prodávat, je Čína. Zda značka dorazí i do Evropy, zatím není jisté.

Chystaná levná značka koncernu Volkswagen Group začne vyrábět vozy v roce 2015, a to v čínské továrně. Řekl to předseda představenstva koncernu Martin Winterkorn v rozhovoru pro německý magazín Der Spiegel.

Winterkorn tvrdí, že chystané automobily nebude vyvíjet pouze Volkswagen. Základ vývoje – ve smyslu použitých motorů a tvarů karoserie – bude proveden v Německu. Zbytek vývoje už bude probíhat přímo v Číně, ve spolupráci s čínským partnerem Volkswagenu. Zatím není jasné, zda to bude SAIC Motor, nebo First Automobile Works (FAW), se kterými VW v Číně provozuje dva joint venture.

Podle šéfa německého koncernu bude chystaný vůz stát v přepočtu stát 6.000 až 7.000 eur, tedy asi 152.000 až 177.000 korun. Cenu automobilu srazí dolů nejen levná výroba v čínské továrně, ale rovněž laciná technika.

Hovoří se o tom, že chystané auto použije léty prověřenou (a dávno zaplacenou) platformu PQ32, jejíž historie se datuje na začátek osmdesátých let. Tu používá například druhá generace Jetty, která se na čínském trhu dodnes úspěšně prodává.

Nejprve se vozy nové značky, která ještě nemá název, začnou prodávat na čínském trhu, později dorazí i do dalších států – Brazílie, Indie nebo Ruska. Zatím není jasné, zda se značka dostane i do Evropy.

V plánech Volkswagenu zatím figurují tři modely pro novou značku – malý sedan, kombi a MPV. Šéf vývoje Volkswagenu Ulrich Hackenberg v dřívějším rozhovoru pro britský Autocar uvedl, že chystané automobily nemají pouze splňovat potřebu mobility, ale mají se zákazníkům také líbit. Podle jeho slov chystané vozy nemají vypadat tak levně, zákazníkům má být například nabídnuta široká paleta různých laků karoserie.

David Bureš
Diskuze (60)
Avatar - KubikCv
15. 2. 2013 19:58
Lowbudget
VW by už jednu levnou značku i s hotovým autem mohl mít.
newTrabi je na podvozku pola minulé generace >:D
14. 2. 2013 18:41
Re: Smysl???
Kdyz se prodavaji,proc ne?Zalezi na kupni sile snad ne?Kdyby to tak cina brala,tak se davno nedelaji :-)
13. 2. 2013 23:32
Re: K cemu....?
Tak zas někdy. ;-)
Avatar - PeterLuk
13. 2. 2013 21:01
Re: Návrat ke kořenům
:yes: :yes: >:D >:D
13. 2. 2013 20:05
Re: K cemu....?
neviem odkial beries tie hlasky ako "neber to osobne". Toto je diskusia na nete, tu to nikto neberie osobne. Problemy s cenou embecky rapid ilustruju hlavne sami skodovaci tym co robia s jej cenou. Zvycajnu diskusiu nechajme tak, tvoje prispevky su tiez niekedy slusne napisane "zvlastne"..