Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Seznam přihlášených posádek na XXI.TipCars Pražský Rallysprint

Vitek

Startovní listina XXI.TipCars PRAŽSKÉHO RALLYSPRINTU už se zaplnila. Možná i v důsledku loňského vydařeného návratu na Strahov, kam rallysprint vždy tak nějak patřil, musel pořadatel na základě velkého zájmu zvýšit počet startujících posádek z 50 na konečné číslo 58. Závod samotný je jako obvykle volným podnikem a velký prostor se dává i přihlášeným posádkám v tom, aby až do poslední chvíle mohly měnit spolujezdce a i automobil. „Jako každý rok máme o úplné startovní listině jasno prakticky až po technických přejímkách. Týmy pošlou přihlášku třeba jen se jménem soutěžícího, o spolujezdcích nemluvě. No jo, prostě „Prahu“ berou jako zábavu na konci roku se vším všudy,“ usmívá se předseda organizačního výboru Petr Mihule.

I když je seznam stále neúplný, to nejpodstatnější již jasné. Diváci se mohou opět těšit na silné zastoupení specifikací WRC, R5, hezky obsazenou třídu produkčních vozů, a samozřejmě nebudou chybět zajímavé historické vozy.

Mezi tradiční adepty na čelní příčky jistě bude patřit Václav Pech jun. s MINI John Cooper Works 1,6 turbo s velkým restriktorem, nahánět ho jako loni budou například slovenští sourozenci Melichárkovi či Tomáš Kostka s Fordy Fiesta RS WRC. „WRCů“ je přihlášeno celkem 9, o zábavu za jejich volantem i na pohled zvenčí se budou starat jezdci Trněný, Drotár, Kukučka, Dirk Richter, Dohnal…

Dále se můžeme těšit na Antonína Tlusťáka, Pavla Valouška, Martina Hudce, Tomáše Růžičku či Jana Černého, kteří v Praze odstartují minisoutěž o nejrychlejší Škodou Fabia S2000. V kategorii produkčních čtyřkolek bude i letos pokračovat souboj tradičních rivalů na Subaru a Mitsubishi - letošní vicemistr v ERC2 Vojta Štajf se svým STI jistě bude snažit na domácí soutěži, jejímž dlouhodobým partnerem je značka Subaru, vrátit Martinu Semerádovi loňskou porážku, Marcel Tuček zase prodlouží svou rekordmanskou šňůru v počtu startů na soutěži…

Seznam přihlášených ale obsahuje i další rychlé vozy různých kategorií. Zajímavostí může být i představení nové Toyoty GT86–CS kategorie R3, kterou přiveze ukázat Herman Gassner Jr.

XXI. TipCars Pražský Rallysprint zahájí technické přejímky na Strahově v pátek 27. listopadu odpoledne, závod samotný se odehraje v sobotu 28., do RZ1 vjede první soutěžák v 9:30. Přechody pro diváky se budou uzavírat v 9:00 hod a příchod od křižovatky Malovanka bude celodenní.

Zveme vás k návštěvě XXI. TipCars Pražského Rallysprintu. Více informací o závodu se dozvíte také na www.prazskyrallysprint.cz .

Vitek