Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nejnovější showroom Porsche naleznete na vrcholu Francouzských Alp. Je v něm jediné auto

Stanislav Kolman
Diskuze (4)
Na světě jsou stovky míst, na kterých si můžete prohlédnout nejnovější produkty automobilky Porsche. Toto je ale pravděpodobně to nejoriginálnější.

Věděli jste, že na celém světě existuje 700 dealerství a showroomů, kde si můžete prohlédnout nejnovější modely stuttgartské automobilky Porsche? Nedávno k nim přibylo jedno další místo, hodně netradiční!

Jde totiž o stavbu, která si pro svůj tvar vysloužila označení bublina. Prostoru je v ní tak akorát na jeden Cayenne, to ale není jediná zvláštnost. Tou největší je pravděpodobné samotné umístění. Zřejmě nejmenší showroom Porsche naleznete na vrcholu Francouzských Alp ve výšce 2286 metrů nad mořem.

Vůz je vystaven hned vedle restaurace Rok v alpském středisku Méribel. Zde také naleznete hostesku a specialistu, který je připraven zodpovídat na vaše otázky a případně i zamluvit testovací jízdu.

Bublina je sestavena tak, aby odolala i extrémním podmínkám. Vypořádá se se silným sněžením, teplotami až -25 °C a rychlostí větru 160 km/h. Ne všechno šlo hladce, konstrukci musel nahoru pomáhat vrtulník, samotnému SUV pak sněžné skútry. Výsledek ale stojí za to!

Plánujete-li letošní lyžovačku právě ve Francouzských Alpách, určitě doporučujeme toto místo navštívit. Maličký showroom bude otevřen až do poloviny dubna.

Stanislav Kolman
Diskuze (4)
19. 2. 2018 20:55
Re: meribel neni na vrcholu hor
me prekvapuje, ze necelych 2300mnm nekdo oznaci za vrcholek francouzskych alp, kdyz vedlejsi panelakovy stredisko Val Thorens je ve vysce 2300mnm a i v zime se tam dostanes uplne obycejnym autem a teprve v tyhle vejsce se tam zacina lyzovat (samozrejme muzes sjet i trochu dolu). tak kdyz vrcholek, cekal jsem aspon ten caron, kterej je tusim 3200mnm a jezdi tam na lane tramvaj, do ktery najednou vleze 150 lidi, tak jsem si predstavoval, jak tam tojle auto vezou tou tramvaji ...
19. 2. 2018 20:47
Re: meribel neni na vrcholu hor
Restaurant ROK je na mezistanici lanovky cca 500 výškových metrů nad Meribel-Mottaret.
Vrchol kopce je ještě o dalších 500 m výše, v cca 2700 m. Informace v článku, že ROK je na vrcholu se tedy nezakládá na pravdě. Ale na to jsme už zvyklí.

Z údolí vede cesta přes mezistanici až úplně nahoru, pokud není sníh tak by tam vyjel i trabant ale asi tam bude zákaz
19. 2. 2018 20:27
meribel neni na vrcholu hor
ale je to normalni, mozna trosku lepsi zimni stredisko ve trech udolich.
kdyz vrcholek, cekal jsem caron, tam by se to docela vyjimalo.
pro vetsi drznaky pak peclet
19. 2. 2018 20:25
Showroom - geodesic dome
Stanislav Kolman:
Neviem odkial mate tie info o tej bubline (showroom) ako to nazyvate.

Prezradim len jednu vec, samotna konstrukcia bubliny je lahsia ako SUV. Konstrukciu tvoria zplostene trubky spojene cez skrutkovy spoj. Cele to nie je moc velke priemer max. 8m.
Skuste pozriet tu:

[odkaz]

prezradim, ze na Slovensku vo Vysokym Tatrach na Hrebienku vo vyske 1285m.n.m. su taketo dve, ale inych rozmerov. Jedna ma priemer 18m a druha 24m

[odkaz]

Inak aj u vas v CR su na Spindlerovom Mlyne ale mensie ;-) ;-) ;-)

To len pre info, ze nic senzacne Porsche neurobilo