Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Electric modernizuje trolejbusy v USA

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Plzeňská společnost Škoda Electric uzavřela kontrakt na kompletní modernizaci 32 kloubových trolejbusů v Bostonu ve Spojených státech amerických.

Škoda Electric touto zakázkou navazuje na významnou dodávku trolejbusů z let 2004 a 2005, kdy společně s firmou Neoplan USA vyrobila trolejbusy pro Boston. Nyní provede jejich modernizaci, aby výrazně prodloužila jejich životnost. Hodnota zakázky je zhruba 100 milionů korun a bude probíhat v letech 2015 a 2016.

Rekonstrukce vozidel bude probíhat v USA ve spolupráci s místní společností MMA, která bude mít na starost mechanickou část modernizace vozu, konstrukce a interiéru.

Škoda modernizuje část týkající se elektrické výzbroje. Půjde především o upgrade a kontrolu střešních kontejnerů, úpravu sběracího systému, kontrolu a kompletní testovaní celého vozidla a podporu modernizace dieselgenerátoru.

Na samotné modernizaci se bude pracovat v sídle MMA v nejsevernější části USA v městě Limestone ve státě Maine. Přímo v Bostonu se pak bude odehrávat úvodní a závěrečné testování a samozřejmě přejímka vozidel. Škodu Electric budou reprezentovat odborníci zaměření na projekty v USA, specialisté na montáž a technici ze zkušebny.

Karel Majer, ředitel divize Trolejbusy společnosti Škoda Electric, k modernizaci trolejbusů pro Boston uvedl, že Spojené státy jsou perspektivní i pro další dodávky. Jedná se obrovský trh a proto naskýtá mnoho dalších zajímavých obchodních příležitostí. V současnosti Škoda Electric jedná s místními partnery i o projektech s elektrobusy.

Škoda Electric již v minulosti dodala do Spojených státech amerických několik set dalších trolejbusů. Konkrétně se jednalo o dodávku 57 trolejbusů do Daytonu v letech 1995 až1999 a 273 trolejbusů do San Francisca v letech 2001 až 2004. V letech 2001 až 2002 navíc Škoda Transportation dodala do USA deset tramvají do Portlandu a Tacomy.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
5. 11. 2014 13:25
Re: Škoda electric
Klasický bordel s vlastníky. Měli by to být češi, ale kdoví...
[odkaz]
5. 11. 2014 08:54
Škoda electric
Jak je to se škodou ted? Je česka nebo se nekomu odprodala jako vetsina zavodu v ČR.