Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Fabia přišla u Wörthersee o střechu

Ondřej Láník
Diskuze (92)
Na kultovní sraz příznivců zkratky GTI v posledních letech pravidelně jezdí i Škoda. Letos překvapila čtyřdveřovým speedsterem.

Již potřicáté láká na začátek června příznivce tuningu z celé Evropy letošní GTI setkání ve městě Reifnitz na břehu jezera Wörthersee. Škoda zde ukáže designovou studii Fabia RS 2000, připravenou speciálně pro toto jubilejní setkání. Chybět nemůže soutěžní vůz Fabia Super 2000, sériová Fabia RS a akční verze Fabia Monte Carlo. Vedle aktuálních novinek nabídne Škoda bohatý zábavní program.

Speciálně pro GTI setkání byla vyvinuta designová studie Fabia RS 2000. Designéři v Boleslavi vytvořili z úspěšného soutěžního vozu Fabia Super 2000 svébytný roadster s nízkými okny a čtyřmi dveřmi.

Na základě širokého speciálu ze stáje Škoda Motorsport vznikla otevřená Fabia RS 2000 s prostorem pro čtveřici cestujících, z nichž každý najde dostatek místa pro sezení i nastupování. Nízká linie oken ohraničující prostor pro posádku vpředu a na bocích zajišťuje nejen skvělý výhled, ale také pocit sounáležitosti s okolní krajinou.

Příznivcům motorsportu se představí Fabia Super 2000, která v loňské soutěžní sezóně dominovala světovému šampionátu série IRC (Intercontinental Rally Challenge). U Wörthersee prezentuje Škoda aktuální vítězný vůz rakouského jezdce Raimunda Baumschlagera, který s ním získal podesáté titul rakouského mistra rallye. Baumschlager bude fanouškům na stánku Škody osobně k dispozici během dneška.

Na stánku Škody o rozloze 600 m2 budou vedle vystavených vozů připraveny pro návštěvníky také další aktivity. Na své si přijdou zejména příznivci motorsportu, kteří se budou moci svézt na simulátoru rallye, zakusit pocit volného pádu, nebo si zasoutěžit s dálkově ovládanými modely.

Ondřej Láník
Diskuze (92)
4. 6. 2011 15:32
Re: Hezký
Pri nej by bol krásny aj Velorex...
Avatar - Guttalax
3. 6. 2011 15:19
Re: Konecne....
:-) Vidíš a to jí museli urvat střechu >:D
Avatar - Wen Věčněžasnoucí
3. 6. 2011 11:27
TO NEPOJEDE
Jezdit to nikdy nebude, ale je to hezký, více a kvalitnější informace zde: [odkaz]
3. 6. 2011 10:10
vam se tohle opravdu libi, jo?
vám se tohle opravdu libi? neverim svym 8mi ocim... uriznout flexou auto, udelat diry do krytu motoru, vymenit kola a prilepit cernej pruh dolu na naraznik, to co je nad zadnimi koly ani nebudu snad komentovat (pripomnelo mi to ty vtipne fotky papundekloveho tuningu...)... hmm...
a hlavne to vyfotit skoro z podhledu, aby to vypadalo siroky a tim "sportovni"... by mne zajimala fotka z normalniho pohledu stojiciho dospeleho >:-[] >:-[] >:-[]
Avatar - ManInBlack
3. 6. 2011 08:38
Re: PLAKÁT ROKU
Jak už jsem napsal výše - v životě jsem o nich neslyšel, je mi líto :-(