Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Karoq přijede do Frankfurtu i s digitálními budíky. Co všechno umí?

Stanislav Kolman
Diskuze (31)
Mladoboleslavští přivezou nové kompaktní SUV na autosalon ve Frankfurtu, jeho součástí je také individuálně programovatelný Digital Instrument Panel. Škoda už prozradila, co všechno umí.

Analogové budíky jsou minulostí, vůbec poprvé se ve vozech automobilky Škoda objeví digitální panel. Prvním nositelem prvku oficiálně pojmenovaného Digital Instrument Panel je nové kompaktní SUV Karoq, které se premiérově odhalí za měsíc ve Frankfurtu.

Na výběr je ze čtyř různých uspořádání displeje – klasického, digitálního, Infoprofile a redukovaného. Rozložení informací na panelu a jejich velikost už si řidič nastavuje dle vlastní libosti.

Klasické uspořádání nabídne známé provedení, tedy velký kruhový otáčkoměr vlevo a ukazatel rychlost vpravo. Prostor mezi nimi lize uzpůsobit vlastním představám, můžete zde vidět třeba aktuálně puštěné skladby či mapu navigace.

Při digitálním provedení už navigace nebo jiný zdroj infotainment systému zabírá téměř celou plochu displeje. Rychlost, zařazený stupeň či rozpoznané dopravní značky jsou zobrazovány v horní či spodní virtuální liště menším písmem a symboly.

Infoprofile nabídne uspořádání s velkým ukazatelem uprostřed, přičemž vpravo a vlevo zůstává místo pro další informace. Poslední možností je redukované uspořádání, které je vhodné zejména pro jízdu v noci. Na větším prostoru se zobrazují pouze dvě vybrané informace, kupříkladu rychlost a stav paliva v nádrži. Podrobněji si nový štít můžete prohlédnout v přiloženém videu.

Výstavní premiéru si vůz odbude na mezinárodním autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem. Tisková konference mladoboleslavské automobilky je naplánována na pravé poledne 12. září.

Oficiální premiéru Škody Karoq ve Stockholmu si můžete připomenout následujícím videem...

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (31)
Proč a ještě něco
Proč ten novinář sedí za tím volantem tak namačkaný? Měl by si posunout sedadlo dozadu a posadit se normálně jako řidič.

Patří mezi fíčurky toho digitálního panelu také možnost narovnat čísla do normální polohy?
Re: díky ale nechci....
On má na mysli firmu rendlík a syn. Jejich 1.6Dci je počinem hodným opovržení.
to je hnus
Pokud by do auta nemontovali takové zrůdnosti a pod kapotou byl komůrkový diesel, mělo by smyslu to koupit.
Avatar - KLAS
20. 8. 2017 02:16
Re: :)
Áno, ale nie vždy ju pochopím. A Peugeot aj Renault digitálne ukazovatele majú.
Avatar - white label
20. 8. 2017 00:11
Re: :)
Říká ti něco "ironie"? ;-)