Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Karoq už se vyrábí! Z linek v Kvasinách začínají sjíždět první kousky

Stanislav Kolman
Diskuze (25)
Druhé SUV v nabídce mladoboleslavské automobilky počínaje dneškem opouští výrobní linky. První vozy dorazí k zákazníkům v říjnu letošního roku.

Kompaktní SUV Škoda Karoq bude tvořeno ve výrobním závodě Kvasiny, kde vzniká také větší sourozenec Kodiaq a obě karosářské varianty Superbu. „Zahájení sériové výroby vozu Škoda Karoq je pro celý podnik a obzvláště naše zaměstnance v Kvasinách důležitým milníkem,“ uvedl Michael Oeljeklaus, člen představenstva Škoda Auto za oblast výroby a logistiky. Dodává, že celý tým se na zahájení výroby nového SUV připravoval několik měsíců.

Karoq se světu poprvé ukázal v polovině května ve Stockholmu. Před pár dny byl společně s ceníkem spuštěn konfigurátor, takže zájemci již mohou vesele objednávat. První kousky dorazí k novopečeným majitelům během října letošního roku.

Pro Škodovku jsou Kvasiny důležitým závodem. Vždyť prvním vozem mladoboleslavské automobilky, který vznikal právě tu, byl Superb již v roce 1947! Mimo jiné se zde vyrábělo také první kompaktní SUV Yeti, jehož tvorba započala v květnu 2009 a ukončena byla minulý měsíc. Kvasiny jsou největším průmyslovým zaměstnavatelem v Královohradeckém kraji. Výrobní kapacita podniku bude po miliardových investicích postupně stoupat až na 295 000 vozů ročně.

V rámci Strategie 2025 budou mladoboleslavští v příštích letech i nadále pokračovat v budování modelové palety. Přijet má kupříkladu nejmenší člen rodiny SUV, jenž bude sdílet základy s nedávno odhaleným Seatem Arona. Kromě důrazu na segment SUV ale připomeňme také přípravu hybridních a elektrických pohonů.

Stanislav Kolman
Diskuze (25)
Avatar - cherif
16. 9. 2017 15:22
rozteč šroubů kol Škody Karoq
Dobrý den,
marně se snažím zjistit rozteč šroubů kol vozu Škoda Karoq. Volal jsem i bezplatnou linku Škoda Auto, ale ten expert co to zvedl tak vůbec neměl potuchy co to je rozteč šroubů. Tak nevím co to ve Škodovce zaměstnávají !!!! Nakonec jsem nic nezjistil a život jde dál.
Avatar - Zetti
27. 7. 2017 08:11
Re: Trojdierková píšťalka za 533.900?
tridirkova pistalka :yes: :yes: :yes:
27. 7. 2017 07:44
Re: X
Pozor! Teplé pečivo zvykne robiť v črevách šarapatu! :-)
27. 7. 2017 07:42
Trojdierková píšťalka za 533.900?
;-\ ;-\ ;-\
27. 7. 2017 07:39
Re: redakční test?
To fakt potrebuješ tendenčný test od ACZ?! ;-\