Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda chystá Kodiaq GT. O co půjde?

David Bureš
Diskuze (12)
Mladoboleslavská automobilka prezentovala budoucí nabídku svých aut. Potvrdila i příchod SUV nazvaného Kodiaq GT.

Škoda Auto aktuálně nabízí sedm modelových řad, které na českém trhu čítají 12 různých karosářských variant. Automobilka se však netají tím, že nabídku v následujících letech dále rozšíří. Nyní na prezentaci v Číně přiznala, že chystá model označený jako Kodiaq GT. O co půjde?

Jestli máte za to, že půjde o nějakou potentní verzi se supersilným motorem, jste na omylu. Jakožto Kodiaq GT totiž Škoda Auto nově začala označovat již delší čas avizovanou novou karosářskou verzi tohoto modelu. Výchozí až sedmimístné SUV totiž dorazí sportovněji laděná varianta se sníženou siluetou podobnou BMW X6, která dosud byla známá jako Kodiaq Coupé.

Nadále přitom platí, že stále není jasné, zda se Kodiaq Coupé, tedy Kodiaq GT bude prodávat i na českém trhu. Vůz je pořád potvrzen výhradně pro čínský trh, kde se začne prodávat již v roce 2018, po představení na jarním autosalonu v Pekingu. Důvod hledejme v tom, že Škoda nemá na starém kontinentu dostatečné výrobní kapacity pro takový model, a tak se zatím zdá, že by neměla v Evropě jak vyrábět dostatečný počet aut, aby uspokojila poptávku.

Kodiaq GT přitom není jediná novinka, kterou Škoda pro čínský trh chystá na příští rok. Ve zveřejněném interním plánu figuruje také tzv. „mainstreamové SUV,“ model menší než dnešní Yeti. S největší pravděpodobností se jedná o malý crossover, který se podle dřívějších zpráv ukáže v Evropě v polovině roku 2019. Zákulisní zprávy naznačují, že tento vůz postavený na základech platformy MQB nahradí jak dnešní Fabii Combi, tak Rapid liftback.

suv skoda kodiaq novemodely suv skoda kodiaq novemodely

Až v příštím roce se v nejlidnatější zemi světa začne také prodávat v Evropě již uvedený Karoq, nahrazující Yetiho. Podobně jako Kodiaq nebo nedávno modernizovaný Rapid se také „čínský“ Karoq bude od toho evropského lehce lišit, podle špionážních fotografií bude mít jinak tvarovaný přední nárazník. Čínská nabídka motorů pro Karoq pak má čítat benzinovou dvanáctistovku s 85 kW a čtrnáctistovku se 110 kW.

David Bureš
Diskuze (12)
Avatar - iudex
6. 11. 2017 08:40
Buick pre Čínu
Buick predstavil model GL6, nové 6 miestne MPV pre čínsky trh.
Že to nikoho nezaujíma? Presne tak, ako nikoho nezaujíma verzia Kodiaqu výhradne pre čínsky trh.
Avatar - iudex
6. 11. 2017 08:38
Re: Parádní informace
Veru, niet nad užitočné a využiteľné informácie. >:D
Avatar - Ada je zase tady
5. 11. 2017 20:17
Kokodák GT?
První, co udělají, bude snížení podvozku. To umí ve Škodovce skvěle... :no:

Namísto kravin by měli raději přemístit ty mlhovky dolů na spoiler, aby to auto nevypadalo blbě a přesvědčit VW, že nejlepší upgrade bude dát pod kapotou šestiválcový TDI 3.0.
5. 11. 2017 20:10
Re: Fotogalerie
Už kdysi dělal rybí polévku z kuřete. Je to odborník. >:D
5. 11. 2017 18:52
o co?
no predpokladam ze cena bude ako pri X5-ke >:D