Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda se chystá na příchod Kodiaqu GT. Nové SUV-kupé maskuje jako Mazdu

David Bureš
Diskuze (77)
Nová karosářská varianta Kodiaqu je zatím stále potvrzena jen pro čínský trh. Tamějším zákazníkům se představí ještě letos.

V populární kategorii SUV už automobilky začínají postupně vyplňovat poslední volná místa na trhu. Mezi luxusními značkami se stala žádanou volnou tzv. SUV-kupé, s nimiž nyní začínají přicházet i mainstreamoví výrobci. Renault už odhalil model Arkana, Škoda zase chystá Kodiaq GT.

Design sportovněji stylizované verze Kodiaqu už dříve prozradily snímky zachyceného prototypu bez kamufláže, zajímavostí nyní zveřejněných fotek je řešení maskování auta. Škoda totiž chystanou novinku zahalila šikovně tak, aby evokovala vozy Mazda, konkrétně model CX-5. Japonské SUV tak prototyp mladoboleslavské značky připomíná přídí i koncovými světlomety.

Automobil je tudíž umně oblečen tak, že byste nepoznali jeho charakteristickou příď s rozdělenými světlomety. Základ designu nové karosářské verze Kodiaqu bude sdílen s u nás známým modelem, odliší se však nárazníkem nebo novou linkou u masky chladiče. To dokazují nejen dříve zveřejněné fotky odhaleného SUV, ale také snímky dalšího maskovaného prototypu, který už kamufláž ve stylu Mazdy postrádá. Nejvýraznějším rozdílem ale samozřejmě bude svažující se střecha, kterou prototyp také dovedně kamufluje.

Auto zřejmě nazvané Škoda Kodiaq GT je zatím stále primárně určeno pro čínský trh, pro evropskou verzi automobilka nemá na starém kontinentu dostatečnou výrobní kapacitu, a tak se jí zřejmě nedočkáme. Z nejlidnatější země do Evropy vůz vedení Škody dovážet nechce, kvůli náročné logistice a nákladnému převozu.

Čínským zákazníkům se má Škoda Kodiaq GT představit již tento měsíc, na autosalonu v Čcheng-tu. Prodej se v nejlidnatější zemi rozběhne ještě do konce roku. Nabízena údajně bude s dvoulitrovým benzinovým čtyřválcem.

David Bureš
Diskuze (77)
Avatar - CommonUser
14. 9. 2018 08:15
Re: Nemá to smysl
V jednom prispevku - jedno suvisi s druhym.
V socializme by si bol v poradovniku na Feliciu alebo Ladu Samara. Tazke chapanie ?

99% SUV nejde nikdy do terenu, zasa jednoducha statistika z DE. A ja osobne vacsinou stretavam SUV, kde je soferom zenska.
Staci zaviest dane ako v DE a zrealnit spotrebu.

Autom pre zabavu vs SUV. Obycajna kara by stade teda nepresla ...ci ako >:-[]
Avatar - _Karel_
14. 9. 2018 08:08
Re: Nemá to smysl
Tak jestli dokážeš do Clia kombi (a vlastně do téměř jakéhokoliv auta) naložit rodinu a bagáž na týdení lyžovačku, tak to smekám. Dovedu si představit odpolední lyžovačku s blejdama, ale 4x lyžáky, helmy, lyže, k tomu oblečení na týden...... no jak říkám, smekám.
Avatar - Blue Sun
14. 9. 2018 07:10
Re: Nemá to smysl
Nevím, na střeše to nevozím. Dvě kola se mi vejdou dovnitř, lyže taky... A kajak je aerodynamický, ne? >:D
Avatar - _Karel_
14. 9. 2018 06:14
Re: Nemá to smysl
>:D
Avatar - woody-alien
14. 9. 2018 06:05
Re: Nemá to smysl
Na tohle wl fikaně myslel už při koupi. Vyjede, A6 má puštěnou úplně dolů a plasty ho neprozraděj, bo je má lakovaný. No a jak se hlídači nekoukaj, vyjede s podvozkem nadoraz nahoru a začne ničit životní prostředí. A samozřejmě i zabírat parkovací místa....když už nemůže do šířky, tak aspoň na výšku. >:D >:D