Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Kodiaq GT: Už i Škodovka má SUV kupé! Představují jej první snímky

Tomáš Dusil
Diskuze (63)
Velké SUV Škoda Kodiaq dostane také sličnější a sportovněji střiženou variantu kupé. Dokazují to tyto obrázky vozu Kodiaqu GT, vyráběného čínskou společností Shanghai-Volkswagen.

Kupé na bází vozů třídy SUV nejsou ničím novým. A jak se zdá, do této okrajové kategorie trhu míří i česká Škodovka. Dokazují to fotky vozu pořízené v Číně. Na nich zachycené auto je Škoda Kodiaq GT.

Od přední části po sloupek B vůz vypadá jako každý jiný Kodiaq, kterých už u nás jezdí hodně. Od něj dále směrem dozadu je však karoserie nová. Na první pohled upoutá svažující se linie střechy a dále nezvykle rozměrný druhý pár bočních dveří. Ten by měl usnadnit nastupování do druhé řady sedadel, byť bude třeba počítat s nižší výškou vstupního otvoru. Zadní část je potom docela členitá, nechybí zde ani výrazný zadní spoiler umístěný na víku zavazadelníku.

Dle dostupných údajů je v plánu pouze pětimístná verze. Se sedmi sedadly a tedy dvěma přidanými místy v zavazadelníku výrobce nepočítá. Dále je známo, že vůz je dlouhý 4634 mm (o 63 mm kratší než běžný Kodiaq), široký 1883 mm (o 1 mm užší) a na výšku měří 1649 mm (o 6 mm nižší). Rozvor náprav činí 2791 mm. Ten jediný se v porovnání s výchozím Kodiaqem nezměnil.

Na čínském trhu vůz pohání jediný motor: 2.0 TSI ve dvou výkonových variantách se 136, respektive 162 kW. Převodovka je samočinná dvouspojková sedmistupňová. Základní verze mají poháněná pouze přední kola, dražší varianty jsou k dispozici s pohonem všech kol. Na čínském trhu vůz začíná na částce 220.000 juanů, tedy 727.980 korun. Zda se Kodiaq GT objeví také v Evropě (a potažmo na českém trhu) není zatím známo.

Tomáš Dusil
Diskuze (63)
27. 7. 2018 12:19
Škoda
Za mě nepovedené. Kodiaq už sám o sobě je špatné auto, natož z něj ještě dělat kupé. Další hloupý a zbytečný krok ze strany škodovky., nic víc!
23. 7. 2018 23:26
už by to chtělo pořádnou změnu...
Já už škodovky postrádám pořádné bum, příjde mi, že jedou pořád jedno a to samé a nejvíc je to znám teď když jim konkurence sahá na paty. Měli by oravdu zamakat nebu je brzo sesadí z prvních příček.
23. 7. 2018 16:30
škoda
škoda poslední dobou nedokáže konkurovat ani Dacii a to chce pokoušet bmw..dyt jí i i30N porazila v testech >:D počítám tak 10 let a bude ti krizovka škodovky
23. 7. 2018 13:37
Škoda
Další nepovedený výtvor od škodovky. Co víc dodat, škodovka už dávno není to co bývala. Poslední dobou chrlí pouze samé zklamání!!
Avatar - Emel
19. 7. 2018 12:29
Re: Tož to je ...
Proč paradoxně? Však kvůli "dynamickému" bočnímu profilu se to dělá...

Předek mi vadí s halogenama, s těma xenonama nebo co to je je to ok.

Hranatý blatníky taky moc nemusím... ale ani mi to nějak extra nevadí, samozřejmě to patří spíš na auta typu Defender nebo G, ale nakonec i na tom Kodiaqu nebo GLS se to dá.