Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Kodiaq opět řádí na Nordschleife, překážkou není ani vznětový motor (video)

Jan Mička
Diskuze (81)
Škoda Kodiaq si znova vyrazila na Nordscheife. Ani tentokrát se s ní řidiči moc nemazlili.

Během testování najedou prototypy stovky tisíc kilometrů, část z nich také na slavných okruzích. Není náhodou, že automobilky rády vyrážejí zkoušet maskované prototypy na Severní smyčku Nürburgringu, protože právě tam zjistí o autě za krátkou dobu více než kdekoliv jinde na světě. Nelze se pak divit, že zde potkáme i takové vozy, jako je připravovaná Škoda Kodiaq.

První sedmimístné SUV automobilky Škoda jsme zde již jednou viděli. Bylo to na konci července a řidiči dvěma maskovaným prototypům nakládali takovým způsobem, až nás napadlo, že se kola v jednu chvíli zkrátka musejí utrhnout a auto vyletí do svodidel. Jenže to se nestalo. Testy probíhají dále, přičemž nyní máme také záběry vozu jezdícího v těsné blízkosti závodní dráhy. Garde mu dělá modrá octavia, která se jej snaží chránit před objektivy špionů, nakonec ale vzniknul hezký záběr i se zvukem motoru.

Černý kousek na velkých kolech má pod kapotou dvoulitrový turbodiesel, který může mít výkon až 140 kW. Hovoří se však také o verzi bi-turbo z Volkswagenu Passat, kde aktuálně disponuje 176 kilowatty. V době uvedení vozu na trh (první kousky se k zákazníkům dostanou zhruba v lednu) se ale nejsilnější verze ještě nedočkáme.

Jan Mička
Diskuze (81)
Avatar - pallas
6. 8. 2016 01:12
Re: Dejte si to do googlu!
[odkaz]
26. 7. 2016 17:47
škodovka řádí
Co může škodovka řádit když od podvozku a motorů je vše wv už hotové
Avatar - Emel
24. 7. 2016 10:16
Re: Irenko, řekni mi PROČ???
Zejména naftové RS je prostě slušně vybavený, prostorný a dynamický služebák, s decentním bodykitem... stříkat z toho nic nemusí ;-)
Avatar - Emel
24. 7. 2016 10:15
Re: Design
Škodovka sama NS nijak netlačí. Ani u Octavie RS230 žádný ofiko čas na NS publikovaný nebyl.
Avatar - Emel
24. 7. 2016 10:14
Re: Dejte si to do googlu!
To se zastáváš Škodovky, nebo upozorňuješ na Cuore sportivo u Fiatu ;-) :-) ?