Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Octavia RS: Oficiální fotografie interiéru + nové foto kombi

Aleš Jungmann
Diskuze (241)
Po prvních fotografiích interiéru nyní přinášíme oficiální snímky interiéru nové Octavie RS, jejíž premiéra je naplánována na 10. července.

Aktualizováno 3.7.: Doplnili jsme oficiální fotografie interiéru jakož i novou fotografii verze kombi se speciálními litými koly

Doplněno: Doplnili jsme novou galerii s fotografiemi interiéru, které na svůj web umístil slovinský prodejce automobilů Škoda RO+SO. Jde o Octavii RS třetí generace ve verzi Combi se vznětovým motorem. Cena prodávaného exempláře je 27.970 eur, tedy asi 730 tisíc Kč.

Na fóru OctaviaClub.cz se objevily zajímavé fotografie Octavie RS třetí generace ve verzi kombi, Škoda už tak, zdá se, nemá na světovou premiéru 10. července na akci Festival of Speed v Goodwoodu schovány žádné trumfy.

Stejně jako liftback, i Octavia RS kombi dostane dva motory: 2.0 TSI o výkonu 162 kW a 2.0 TDI o výkonu 135 kW. Silnější, benzinové provedení zrychlí z 0 na 100 km/h za 6,8 sekundy a nejrychleji pojede 248 km/h (údaje se týkají liftbacku) – o šest kilometrů rychleji než předchozí generace. Oproti původním informacím, které zazněly z úst ředitele Škody Auto pro ČR Petra Pečenky, nebude mít benzinová Octavia RS omezovač na 250 km/h, prostě proto že na ně (zatím?) nedosáhne. Turbodiesel se pochlubí hodnotami 8,1 s a 232 km/h.

Součástí standardní výbavy je sportovní podvozek snížený o 12 mm, resp. 13 mm u kombi. Zadní náprava má nově vyvinuté víceprvkové zavěšení, ovladatelnost dále podporuje řízení s variabilním převodem a elektronická uzávěra diferenciálu XDS. Na výběr bude široká paleta litých kol o průměru 17, 18 a 19 palců v barevných variantách šedá, antracitová a černá. Možnosti výbavy, včetně komfortních a bezpečnostních prvků nebo simply clever detailů, odpovídá standardním verzím Octavie.



Aleš Jungmann
Diskuze (241)
5. 7. 2013 12:07
Re: Nevím, jak se bude líbit vám, ale za mě určo palec nahor
A na co jiného tam to křídlo asi je? ;-) Když by tam mělo být na něco jiného než na ozdobu, muselo by být odzkoušeno v aerodynamickém tunelu a ruku na srdce, to v tomhle případě asi nehrozí :-)
5. 7. 2013 12:02
Re: Škodovka
Tak konkrétně za tuhle RS bych tolik peněz nedal (a že bych je měl), pro mě motorově naprosto nezajímavé auto (i když vzhledově nevypadá špatně). Za tyhle prachy by se dalo sehnat auto a třídu výš, byť starší a ojeté. :-)
Avatar - white label
5. 7. 2013 11:14
Re: zaráží mne
Polo R je vrcholná a poměrně velmi okrajová verze nad Polem GTI. Ptal jsem se na přítomnost, co bude (o třídu výš) bude... ;-)
5. 7. 2013 01:01
Re: OIII RS
:yes: Nechutné u něj znamená, že na ně nikdy mít nebude a tak nechutně slintá...
5. 7. 2013 00:59
Re: Tlacitka nad radiacou pakou
Tyto lidi nazývá GTI velmi výstižnou formulací - "garážový prosťáček"