Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda bude odebírat pneumatiky od korejského Nexenu

redakce AUTO.CZ
Diskuze (13)
Automobilka Škoda Auto uzavřela s jihokorejskou společností Nexen dohodu o dodávkách pneumatik pro modely Rapid a Octavia.

Zprávu potvrdila ČTK na základě rozhovoru s mluvčím Škody Jozefem Balážem. V posledních měsících se objevily spekulace, že Nexen zvažuje výstavbu svého evropského výrobního závodu v České republice.

Podle Baláže automobilka odebírá pneumatiky od zhruba 12 dodavatelů a Nexen je jedním z nich. "Dohoda s Nexenem rozhodně není na úkor jiného výrobce. Jde o rozšíření portfolia odebíraných značek," řekl.

Pneumatiky Nexen používají i značky Hyundai a Kia, ale pro auta ze svých výrobních závodů v Koreji nebo Číně. Hyundai, který má po světě 17 výrobních závodů, odebírá podle mluvčího Petra Vaňka pneumatiky zejména od výrobců v daném regionu.

"V případě závodu Hyundai Motor Manufacturing Czech, jediného výrobního závodu Hyundai v Evropě, odebíráme pneumatiky od firmy Hankook z jejich maďarského závodu a dále od firem Continental a Michelin," dodal.

Nexen má více než šedesátiletou tradici výroby pneumatik. V poslední době se snaží expandovat a zařadit mezi hlavní světové výrobce. Má továrnu v Jižní Koreji a nově také v Číně.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (13)
Avatar - Cuba66
10. 3. 2014 11:22
Hankook
No já mám Hankook Kinergy eco K425 v rozměru 205/55R16 V. Koupil jsem je po přečtění nějakého německého testu, kde dopadly dobře. Zajímavý je, že na i30 si lidi stěžujou, že jsou hlučný, já nic takovýho nepociťuju. Ale je fakt, že jsem je kupoval hlavně kvůli poměru/cena výkon a jsem docela spokojenej. A třeba mě sežerte :-)
Určitě jsou lepší gumy, stojej ale dvojnásobek. A hlavně to byla moje svobodná volba, necpala mi je automobilka na nový auto...
P.S. Zimáky bych ale neriskoval, mám Nokian WR D3 a naprostá bomba
Avatar - Ada je zase tady
10. 3. 2014 09:16
Re: NEXEN = FUJ
Je to výsledek toho, že všechno řídí ekonomisté, pro které je jedinou modlou dosažení okamžitého zisku. Dokud firmu řídili lidé, kteří věděli co dělají a proto chtěli uchovat konkurenceschopnost firmy dlouhodobě, nikdy by si použití šmejdu nedovolili.

Ekonomisté (podle vzoru ekologové - ekologisté) jsou zhoubou společnosti a každý absolvent VŠE by měl dostat primárně přes hubu dřív, než začné kunvit svěřenou společnost.
9. 3. 2014 22:15
Re: NEXEN = FUJ
samozřejmě, že je to důsledek neustálýho tlaku na cenu. Prostě se na tom ušetří pár korun tak to tam loupneme. Takhle Škodovka staví auta posledních 10 let.
9. 3. 2014 22:13
Re: no hankook taky neni výhra
máš si koupit Vraníky a neměl by si problémy vyjet ;-)
9. 3. 2014 22:12
Re: šlápnutí vedle....
No nejsou to o nic větší srač-ky než Barum nebo Matador, takže já bych to neviděl jako tragédii. Když chceš pořádný gumy tak si je holt musíš koupit až tyhle kaše sjedeš ;-)