Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda pracuje na Superbu III a dvou nových SUV: Sherpa a Snowman

Michal Fokt
Diskuze (149)
Škodovka bude mít v následujících třech letech napilno. Kromě Octavie Coupe, Fabie a Octavie Scout představí třetí generaci Superbu a hned dva nové sportovně-užitkové modely.

Včera jsme vás informovali o tom, že Škoda chystá na březnovou Ženevu koncept Octavia Coupe a ráno jsme se s vámi podělili o informaci o Octavii Scout. Aby nebylo těch zpráv z Mladé Boleslavi málo, přinášíme vám ještě čerstvé novinky ohledně dalších plánů automobilky na další tři roky.

Napřesrok na podzim se můžeme těšit na novou Fabii, která už by neměla být úzká a vysoká, zajímavé to ale začne být až v roce 2015. Na tentýž rok se prý už napevno počítá se zmíněnou Octavií Coupe, především ale bude debutovat třetí generace modelu střední třídy Superb.

Ten by měl vsadit na zcela nový, podstatně členitější design. Vůz by měl dostat výrazný boční prolis, táhnoucí se od předního blatníku až po záď sedanu a s agresivnější přídí bude ladit výrazně "zprohýbaná" kapota. Na Superb dopadne také tvrdá pěst downsizingu, které zruší motor V6 3,6 l a roli top verze převezme blíže nespecifikovaný přeplňovaný čtyřválec. Podle dostupných informací nabídku rozšíří také plug-in hybrid s dobíjením z elektrické zásuvky z Volkswagenu Passat.

Závěrem sezony 2015 bude obohacena nabídka o malý městský crossover, zamířený na Juke a Mokku a rok 2016 bude v nastoleném trendu pokračovat. Objeví se totiž plnohodnotné kompaktní SUV Snowman a koncem roku máme očekávat příchod druhé generace Yetiho.

Michal Fokt
Diskuze (149)
23. 12. 2013 22:04
Re: embéčky
Zloděj volá "chyťte zloděje", idiot jsi tady akorát ty. Nic ti vysvětlovat nebudu, je to marné...
Avatar - Katikakus
20. 12. 2013 09:57
Re: embéčky
pitrysi, jsi nez hlupak a navic nestydaty. Nevadi ti davat svou nebetycnou hloupost takhle verejne na odiv. 8-s :no:
Avatar - Katikakus
20. 12. 2013 09:56
Re: embéčky
Prave jsem ti to vysvetlil. Cemu jeste nerozumis, natvrdly pitrysi? 8-s :no:
17. 12. 2013 15:37
Re: embéčky
Jo, a taky mám jedmu známou, co říká "škodovka" jenom řadě 120 a starší, ostatní už jsou Oktávky a Fábie, ale už to podle ní nejsou škodovky. To je asi na tvé úrovni. Embéčka byly jen a jen jedna řada, a to 1000.
17. 12. 2013 15:33
Re: embéčky
Ovšem Myself napsal "Argument" o domacej automobilke neobstoji", takže s tím nesouhlasí a na to jsem reagoval, takže idiot jsi opět ty. Bye.