Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Rapid/MissionL pro Čínu na nových fotografiích

David Bureš
Diskuze (12)
Mladoboleslavská automobilka má za to, že čínské zákazníky zaujme barevnější kabina.

Škoda na letošním autosalonu v Pekingu představila čínským zákazníkům studii MissionL, předobraz chystaného modelu Rapid. Přestože se nová Škoda bude v nejlidnatější zemi světa prodávat s karoserií typu sedan, vystavený koncept zůstal liftbackem.

Číňané alespoň dostali pozměněný interiér. Zatímco původní verze studie MissionL měla vnitřek výhradně černobílý, v té pro Peking se objevily pestrobarevné sedačky. Není jasné, zda se toto barevné schéma objeví i v sériovém Rapidu, je otázkou, kolik zákazníků by zaujalo.

Jak už bylo řečeno, v Říši středu se vůz bude prodávat jako sedan. Důvod rozdílných karoserií je zřejmý. Zatímco Číňané si cení klasickou tříprostorovou karoserii, Evropanům zase vyhovuje praktičtější liftback.

Tvarově se ovšem tyto dvě mutace lišit nebudou, různé bude jen konstrukční řešení vstupu do zavazadlového prostoru.

Dalším rozdílem bude jméno – evropský liftback bude Rapidem, zatímco sedan pro Čínu se bude jmenovat jinak.

Výroba evropské varianty má být zahájena během letošního léta, v Číně se sedan začne vyrábět až příští rok. Vznikat bude v nové továrně severně od Šanghaje.

Verze pro Starý kontinent se bude vyrábět v Mladé Boleslavi společně se sesterským SEATem Toledo.

Velikostí a objemem zavazadlového prostoru by automobil měl mít blízko k první generaci novodobé Octavie. „První Octavia byla perfektní produkt pro svoji dobu, základ dalšího rozvoje,“ řekl už dříve Winfried Vahland, předseda představenstva Škody. „Měla přesně ty správné rozměry, zavazadlový prostor přes 500 litrů. Při hledání nových příležitostí jsme se proto nyní rozhodli udělat auto s rozměry první Octavie,“ doplnil Vahland.

V budoucnu by mohla nabídku Rapidu rozšířit i další karosářská verze – klasické kombi.

David Bureš
Diskuze (12)
14. 5. 2012 18:33
Re: Nechat tak!
To co jezdí po silnicích - je indický Rapid - testují v tom hnusu pouze techniku. V továrně jezdí "evropský" Rapid kompletně zamaskovaný - je mu vidět pouze čelní a zadní okno + 2 průzory na předních čelních oknech...
Avatar - avatas
14. 5. 2012 06:43
Nuda
Nuda jako v Chebu na nádraží v roce 1980...........tohle se může líbit jen hlavě,jenž tvar dýně má. >:-[]
13. 5. 2012 15:08
SKODA A NAPADY
Nejak tej škode dochádzajú nápady v interiéry nic nezmeneného, presne taký isty bude jak aj teráz len iná farba ... !
mohli by už aj s dnu niečo nové nahodiť... :yes:
Avatar - matii
11. 5. 2012 05:37
Re: Nechat tak!
Neblázněte boys, u nás to zase bude kulatý nudný auto jako bylo nedávno natočeno na videu. Kdyby to vylezlo v této podobě, prodej Oktávek by klesl o polovinu a to není smyslem. Navíc, pokud se má toto auto pohybovat kolem základní ceny 300 - 350tKč, určitě nebude vypadat takto. Bude následovat ... Potah červený květ + 5000Kč, Potah červený+ zelený květ + 7 000Kč atd. >:D
10. 5. 2012 22:16
Re: Nechat tak!
Máš pravdu, sedačky sú málo pestré, hodil by som tam ešte za lopatu ružovej...