Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Fabia RS 2000 Speedster: Nové fotografie

Ondřej Láník
Diskuze (21)
Pojďte se s námi podívat podrobněji na prototyp, který Škoda ukázala na břehu jezera Wörthersee.

I když setkání GTI-filů u jezera Wörthersee je hlavně o Volkswagenech, své chtějí říct i ostatní koncernové značky. Koncept, který Škoda letos do Rakouska přivezla, patřil k ozdobám již 13. ročníku.

Designéři v Boleslavi vytvořili z úspěšného soutěžního vozu Fabia Super 2000 svébytný roadster s nízkými okny a čtyřmi dveřmi.

Slabé místo designu civilních Fabií - nevhodný poměr malé šířky a velký výšky - tento vůz netrápí. Výšku vyřešili v prototypové dílně radikálním řezem (a to doslova), šířku zase výrazně vylepšila instalace soutěžního podvozku a továrního karosářského kitu z vozů S2000.

Světla a maska s tmavým zabarvením odkazují na aktuální akční model Monte Carlo, nové logo na přídi, na volantu a na zádi zase připomíná probíhající změnu firemní designové image.

Poměrně náročný zásah do struktury karoserie se po vizuální stránce povedl. Silueta je nečekaně efektní, provedení zadní části krátké otevřené Fabie jakbysmet. Na hraně zmenšeného víka zavazadelníku je instalován černě lakovaný spojler.

Studie stojí na bíle lakovaných 18palcových kolech obutých do pneumatik 225/40 ZR18.

Koncová světla mají známý tvar, uspořádání a provedení jednotlivých světelných prvků je však odlišné.

Černo-stříbrný interiér dostal zeleně obšitý volant, páku ruční brzdy a zelené stehování na sedadlech. Vpředu jsou sportovní sedadla s výrazným bočním vedením, vzadu pak jednodušeji tvarované sedačky. Všichni čtyři cestující mohou počítat s pětibodovými bezpečnostními pásy. Pro Škodu zcela nový je volant s trojúhelníkovým středem a minimalistická vnější zpětná zrcátka.

Ondřej Láník
Diskuze (21)
8. 6. 2011 09:18
Re: Zdá se mi to?
Asi narážka na zlé skloňování jména :-)
S tím Yetim nevím, nevím, ale facelift Octavie II (světla, na které už jsem si zvykl :-) ) a Superb combi už je jeho práce.
7. 6. 2011 22:39
Re: Zdá se mi to?
Tiez sa mi zda ze je to on, kezde je sef designu Skoda tak to aj sedi, nie?
@petrumr: to je dost smutne ak to nevies. Exterier Bugatti Veyron je jeho dielo, predtym robil interier Passatu a tusim cele Lupo. Odhadujem ze Yeti tiez moze byt jeho praca.
7. 6. 2011 21:55
Zdá se mi to?
Kdo je ten člověk s mikrofonem?
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Dvojník J. Kabaně nebo originál? :-O
Avatar - ryman
7. 6. 2011 21:42
Re: Výroba
proč tak ostrá dikce.. ve svém kontextu je to naprosto all right.. ukázkové využití efektuačního principu..
7. 6. 2011 21:41
Re: Výroba
Tak asik by to šlo do výroby klůli trhu. Proč je na trhu takový odporný golf cabrio, Megan C a podobné absolutně hnusné kraviny, co jsou na trhu. Tohle aspoň vypadá dobře. Hodně dobře.

K tomu na zadních sedačkách bude 100% víc místa než ve výše zníměných.