Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Superb 2015: Tohle je zatím nejvěrohodnější ilustrace

Ondřej Chamilla
Diskuze (80)
Již pouhé týdny nás dělí od představení třetí novodobé generace Škody Superb. V České republice je tento vůz s napětím očekáván, i proto se objevují různé ilustrace možného vzhledu. Tahle je zatím nejlepší.

Na serveru skoda-news.cz se objevil obrázek, který i podle lidí, kteří již nového Superba naživo viděli, zatím nejlépe představuje vzhled očekávané třetí generace vozu. Automobil, jež bude mít světovou premiéru na březnovém autosalonu v Ženevě, bude s největší pravděpodobností výrazně inspirován konceptem Vision C, ostatně jenom lehce zamaskované prototypy vozu se již prohánějí i po tuzemských silnicích, takže třeba na ně narazíte a zhodnotíte základní tvary vozu sami.

Superb stojící na platformě MQB dostane podobnou paletu motorů jako příbuzný Volkswagen Passat, na dvakrát přeplňovaný diesel 2.0 Bi-TDI však nejspíše musíme zapomenout. Zatím se rovněž zdá, že u tohoto vozu Škoda nezvolí zdlouhavé postupné odhalování jako u třetí generace Fabie.

Základní cena Superbu by zatím podle dostupných informací měla začínat někde na 570.000 Kč a půjde o čistokrevný liftback, tedy bez systému Twindoor.

Jiří Baborský, redaktor Světa motorů, který se účastnil utajeného testování předsériového Superbu a viděl jej naživo, zveřejněnou ilustraci dkladně prozkoumal a řekl k ní následující: "Je to již velmi dobrý snímek, sériový vůz se bude lišit jenom v detailech. Všechny základní designové rysy odpovídají."

Zjišťovali jsme také informace ohledně kombi. To se podle zákulisních zpráv mělo rovněž objevit v expozici Škodovky v Ženevě, některé zdroje tohle ale zpochybňují a uvádějí, že o představení kombi zatím není rozhodnuto, prý došlo k mírnému skluzu oproti liftbacku. A že prý Boleslavští ukáží Superb Combi rozhodně ještě v letošním roce a nejspíše dříve než při výstavní premiéře na podzim ve Frankfurtu.

Ondřej Chamilla
Diskuze (80)
15. 4. 2015 07:38
Superb III combi
Ahoj, je to nádherné auto, ale abych pravdu řekl tak se mi mnohem víc líbí verze Combi viz:

https://www.youtube.com/watch?v=l9vIAA…
18. 1. 2015 19:03
Re: Superb III
nemůžu nic jiného než souhlasit jako třeba bmw ten už několik desetiletí vypadá stejně
18. 1. 2015 13:51
Re: hlavně !
Jenže uchycení na dveřích já beru jako klasické, protože tu podle mne bylo dříve , než uchycení zrcátek v rohu bočního skla.
Jinak je to samozřejmě věc vkusu každého, která varianta se mu líbí.
Avatar - Guttalax
17. 1. 2015 19:16
Re: Bieda
Já ty tvoje hemzy nečtu. Jen kritizuješ redaktory, posíláš lidi na psychošku,nebo doporučuješ braní tabletek.Sy jen střapilata,varyot,nyt a cymbal. Víc na tebe nemíním reagovat. :-!
Avatar - Ja Prvni 123
17. 1. 2015 18:57
Re: Bieda
to je fakt.
Věčná škoda, že každé nové auto musí být primárně levnějšá na výrobu - nikoliv lepším autem.

Takže pokud Superba - tak honem rychle poslední jezevčíky.
Novej bude hezčí - to asi jo.
Jezevčím bude déle aa lépe sloužit.

Věčná škoda.