Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Superb BT Cross: Největší Scout z Milovic

Aleš Jungmann
Diskuze (34)
Když Škoda Auto nenabízí oplastovaného Superba, soukromníci velmi rádi díru na trhu vyplní.

V konfigurátoru Superbu máte sice možnost zaškrtnout položku „Paket pro špatné cesty“, která zvýší světlou výšku vozu o 20 milimetrů, majitelé toužící po výraznějším odlišení svého vozu od ostatních však o mnoho více na výběr nemají.

Před časem hodně diskutovaná oplastovaná a zvýšená verze Superbu, po vzoru modelu Audi A6 allroad quattro, zatím nepřišla, a tak volné místo na trhu zaplnila milovická společnost Benet Automotive s.r.o.

Ta vyvíjí a vyrábí pro mladoboleslavskou automobilku speciální úpravy existujících modelů, ale nabízí je také pod vlastní značkou BT koncovým zákazníkům. Tak vznikl i model Superb BT Cross. O kvalitu provedení se bát nemusíte, Benet Automotive se už devět let zabývá výrobou a montáží dílů pro Škodu, od roku 2006 začala sériová výroba dílů pro modely Scout.

Na konci minulého roku vzbudily pozornost oplastované Superby, spekulovalo se o verzi Scout. Vzpomínáte? Pak vězte, že nešlo o nic jiného než testy projektu Superb BT Cross, který vám dnes představujeme.

Na kolik vás individualizace přijde? Inu, za hubičku to opravdu není. Body kit zahrnující převlek předního a zadního nárazníku, nové prahy, lemy blatníků, přední nárazové lišty, rámečky mlhovek, krytky vlečného a tažného oka, lištu nákladové hrany, dveřní lišty a mlhové světlomety přijde na 82.900,- Kč včetně DPH, lakování a montáže (bez dopravy).

Tuner dále nabízí například přední šestipístkové sportovní brzdy BT o průměru 380 mm za 64.500,- Kč, šedá kovaná osmnáctipalcová kola za 34.968,- Kč nebo zvýšení výkonu motoru 2,0 TDI na 150 kW za 24.480,- Kč.

I interiér můžete mít vylepšen, v nabídce je například kožený paket Dynamic Plus zahrnující kožené obšití volantu, řadicí páky, madla ruční brzdy, předních a zadních sedaček, výplní dveří a podokenní lišty, loketní opěry a horní části přístrojové desky; díly však musí dodat zákazník. Cena je stanovena na 185.148,- Kč, opět včetně DPH a montáže.


Aleš Jungmann
Diskuze (34)
Avatar - white label
19. 10. 2011 23:11
Re: Jiné barevné provedení
Větší kola, myšleno větší disky (průměr v palcích), obvod pneumatiky by (jako obvyke) zůstal zachován... ;-)
19. 10. 2011 22:37
CrossSub
Díra na trhu je zaplněna.... Tak především hlubokosklon před těmi, kteří se do této úpravy pustili a prokázali tolik taktu a schopnosti využít potenciál auta, že to nezbastlili... Odměnou jim budiž výsledný produkt, který je více než důstojnou alternativou různým Xcrossům, Allroadům atd. atd...... Jasně - CrossS nebude brázdit brázdy v čerstvé oranici a nebude se proplétat mezi mladými břízkami - ale své plastové brnění předvede někde úplně jinde...
Abych jen nechválil - Proč pořád nafta? Proč zase jenom nafta? A co 3,6 benzínek? No? Co? Aha? No už jsem se uklidnil - však je to sada na kterýkoliv Sub - už jsem klidný no.... A pak ještě drobnost - možná kdyby místo pouhách plastových lišt nad podběhy byly větší panely - alá Outback - kde je nejdřív panel a až pak lišta - vypadalo by to možná lépěji(to jsem musel ;-) )
Ale jinak - opakuji - klobouček z hlavičky pánové - hezké dílko.......
19. 10. 2011 22:31
Re: POCHVALA
tohle udělali moooc dobře Vašnosti - fakt se jim povedl :yes:
19. 10. 2011 22:30
Re: Jiné barevné provedení
větší kola by se šikla - ale vypadá to, že o palec větší už by měla problém v předním podběhu.....
Avatar - white label
19. 10. 2011 21:09
Re: Jiné barevné provedení
Ty poznáš podle barvy auta daňový únik? A hnědé odstíny si naopak kupují jen podstivci? Představuješ si to hooodně jednoduše...