Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda v Ženevě: Facelifty, větší medvědí rodinka a nový motor

Martin Machala
Diskuze (45)
Možná žádná pecka ve stylu kompletně nového auta nebo showcaru, na stánku Škodovky ale bylo ale i tak hodně zajímavých novinek!

Asi nejvíc jsem byl zvědavý na dvě nové verze Škody Kodiaq. Mladoboleslavská automobilka přivezla do Ženevy Kodiaq Scout a dynamičtěji laděný Kodiaq Sportline. Jestli jsem byl z prvních fotek nového škodováckého SUV lehce v rozpacích a po živém setkání jsem postupně začínal měnit názor, do nových variant jsem se zakoukal okamžitě. Napadlo by vás velké sedmimístné SUV nabarvit na červeno? Mělo by, tenhle odstín kodiaqu opravdu sekne, verzi Sportline obzvlášť. Tu poznáte hlavně podle černých detailů (maska chladiče, kryty zpětných zrcátek nebo rámečky kolem bočních oken). Standardem jsou devatenáctipalcová kola, za příplatek si můžete pořídit dvacítky. Uvnitř si pak všimnete hlavně sportovních sedaček, stříbrného obšití volantu i řadicí páky nebo nerezových pedálů. Kodiaq Sportline koupíte s benzinovými čtyřválci 1.4 a 2.0 TSI, dvoulitr TDI se bude nabízet ve dvou výkonových verzích (110 a 140 kW).

Stejné pohonné jednotky jsou připraveny i pro Kodiaq Scout, ten se však bude prodávat výhradně s pohonem všech kol. A tam, kde je Sportline černý, nabídne Scout stříbrné doplňky. Největší rozdíl jsme našli uvnitř, výrazný dřevěný dekor je jednoznačně největším rozpoznávacím znakem Kodiaqu Scout. A navzdory svému plastovému původu působí věrohodně. Na terénní vyjížďky je scout díky zmíněnému pohonu všech kol a zakrytovanému podvozku i motoru slušně připraven, v nastavení jízdních režimů přibyl mód off-road.

Facelifty, kam se podíváš. A nový litr

A pak už jsem se vydal vstříc škodováckým faceliftům, těch je na stánku celá řada. Čtyřokou octavii zná už v Česku snad každý, názory nám hezky polarizovala, ale ženevské RS 245 v modré metalíze a stříbrnými koly… Nerad bych vám něco podsouval, ale tahle verze vypadá skvěle. Mrkněte na video.

Video se připravuje ...

Modernizace rapidu a citigo jsou už méně výrazné, hlavně citigo se změnilo minimálně. Liftback a Rapid Spaceback prokoukly už přece jenom víc, poznáte je nejspolehlivěji podle nové LED linky v předních světlometech, možná si všimnete i zadních svítilen s tmavým zabarvením. V interiéru je pak facelift rozpoznatelný podle nových dekorů, Škodovka přepracovala třeba taky ovládání ventilace.

A pak tu máme ještě jednu důležitou motorovou novinku – u fabie definitivně končí dvanáctistovka TSI, na její místo nastupuje litrový tříválec TSI o výkonech 70 a 81 kW. Škodovka hlásí v porovnání s dvanáctistovkou plošné zlepšení dynamických parametrů a snížení spotřeby. Ceny nového motoru zatím neznáme.

Martin Machala
Diskuze (45)
Avatar - leone
9. 3. 2017 06:53
Re: Objednat si Kodiaq
. naprostý souhlas, ....mimochodem chci červeného na 19",,,,a nebudu čekat na sportline, kde bude (a přitom kdy????) i to co nezbytně nechci a bude to stát "ranec",....buď to změní nebo jdu tam, kde splnění požadavků zákazníka není problém, ...soudruzi z VW !!!!!!!!!!
Avatar - Jaros71
8. 3. 2017 17:55
Re: Kodiaq Scout
Kecy...když máš prachy a neřešíš je ..nekupuješ Škodu.
19' pneu jsou velmi , velmi drahé..
Hodně lidí bude řešit zada připlatit 10-15 tis za sadu..a za nějaký rok znovu letní+zimní !
8-s
8. 3. 2017 17:36
Re: Octavia FL
Falešná je tak leda ta reportáž kde to ten jouda řekl, samozřejmě že tam je normální LEDkové světlo. LEDka je umístěna zhora, takže na první pohled opravdu není vidět, ale samozřejmě tam je ;-)
8. 3. 2017 15:14
Objednat si Kodiaq
Je zajímavé, jak hezká auta umí Škodovka ukázat na veletrhu. Je tu dlouhá diskuse, no mně se Kodiaq líbí. Příprava od oficiálního představení po vystavení trvala půl roku. No a když jsem si ho objednal, termín je nejistý, asi 30týdnů. Auto za více než mega?
No a ještě lépe - co když chcete tu hezkou červenou nebo modrou? NEJDE
Když chcete ta hezká kola, byť za příplatek? NEJDE
Chcete SportLine? Nikdo neví kdy bude.

Toto zákazníky prémiových značek spíše odradí. Nemyslíte?

8. 3. 2017 12:43
co takhle 4-6 oky Kodiak ?
trochu jsem se nudil v praci .. co rikate na todle >:D

[odkaz]

myslim ze lepsi nez octavka >:D