Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Koncept Škoda Vision iV pokračuje v odhalování. Prostřednictvím skici ukazuje inovativní interiér

David Bureš
Diskuze (19)
Vision iV je další ukázkou elektrické budoucnosti Škody Auto. K vidění bude na nadcházejícím autosalonu v Ženevě.

Škoda na letošním ženevském autosalonu nebude vystavovat jen svoji klíčovou novinku v důležitém segmentu malých SUV, model Kamiq, ale také koncept Vision iV, který naznačí její elektrickou budoucnost. Po prvních skicách karoserie nás automobilka nechala prostřednictvím dalšího nákresu nahlédnout i do kabiny chystaného konceptu.

Ta je podle výrobce inovativní, jelikož prezentuje nové možnosti související s využitím platformy MEB, speciálně vyvinuté pro elektromobily. Ta třeba umožňuje zcela se zbavit klasického středového tunelu, který tak ve Visionu IV nenajdeme.

Nově uspořádána mohla být i palubní deska a středový panel. Mezi sedadly řidiče a spolujezdce je na nejnižší úrovni velký odkládací prostor, nad ním se nachází středový panel, který je pro řidiče i spolujezdce velmi snadno dosažitelný. Zde je možné umístit dva mobilní telefony, které se bezdrátově připojí do systému obsluhy a infotainmentu. Kromě toho tu lze tato zařízení také indukčně dobíjet.

Přístrojový panel je rozdělený do dvou úrovní, jeho tvary i ozdobné obšití přitom kopírují linie přídě vozu. Velký, volně stojící displej jakoby se nad přístrojovou deskou vznášel, před ním najdeme i opěrku pro ruku, která dotykovou obrazovku obsluhuje. Nový je také volant, který si vystačí jen s dvěma rameny, logo značky tu navíc nahradil nápis Škoda.

Koncepce interiéru tohoto elektrického crossoveru se sportovní siluetou přitom nemusí být tak nereálná, jak se na první pohled může zdát. Automobilka totiž tvrdí, že Vision iV nabízí výhled do budoucnosti, na to, jak může vypadat interiér první Škodovky na bázi modulární elektrické platformy MEB. I vnější tvary studie o elektrické budoucnosti mladoboleslavského výrobce říkají mnohé, čtyřdveřový crossover s karoserií kupé je podle zákulisních zpráv dalším vývojovým stádiem dřívější studie Vision E z roku 2017, který bude mít blíže chystané sériové verzi. Zatímco silueta obou studií je nápadně podobná, koncepce interiéru se zcela promění.

Více se o Škodě Vision iV dozvíme nejpozději na nadcházejícím ženevském autosalonu, který startuje v úterý 5. března.

David Bureš
Diskuze (19)
Avatar - CountachSV
21. 2. 2019 06:15
Naštěstí
to bude mít výplně dveří z oktávky, jak je vidět :yes: :yes:
Avatar - Ada je zase tady
20. 2. 2019 21:07
Re: Ako vždy
pokud by to dopadlo tímhle způsobem, bude si moci Škodovka ještě oddechnout. Protože pokud by to vypadalo jako na těch obrázcích, může si tu kreaturu naložit jen do láku od okurek. >:-[]
Avatar - Ada je zase tady
20. 2. 2019 21:02
Re: čistá hrůza
Návrh nové koupelny >:-[]
20. 2. 2019 20:05
Re: čistá hrůza
Vždyť je to jenom nějaká čmáranice..co to vůbec je?
20. 2. 2019 18:36
Re: čistá hrůza
krásna cirkusová atrakcia