Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Smart Fortwo jako padesátiprocentní Eleanor - Mustang Shelby (VIDEO)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)
Společnost Thalon Design je firma sídlící ve švédském Stockholmu a specializuje se na výrobu replik automobilů, které se proslavily ve filmu.

Mezi výtvory Thalon Design najdete Batmobil, K.I.T.T. nebo Ford Mustang Shelby GT500 z filmu 60 sekund. Eleanor je pravděpodobně nejoblíbenějším vozem majitelů firmy, protože vedle přesné repliky postavené z Mustangu z roku 1967, nabízejí majitelům současné generace přestavbu jejich vozu do podoby inspirované původní Eleanor.

Stroj s nímž se Nicolas Cage prohání ve filmu, se pánům z Thalon Design dostal natolik pod kůži, že se pustili do výroby jeho repliky i z něčeho co se na první pohled k takovému účelu vůbec nehodí.

Do jejich dílny v roce 2004 zamířil dva roky starý Smart Fortwo a za čtyři měsíce z ní vyjel Smart Eleanor. Na voze je zcela nová příď a záď ve tvaru původní Eleanor. V případě podvozku a motoru nedošlo na žádné úpravy a jedná se stále o standardní Smart.

Smart Eleanor prozatím slouží pouze jako pojízdná reklama firmy Thalon Design, i když jeho tvůrci by rádi rozběhli výrobu. A možná, že tuto mini repliku doplní další, tentokrát BatSmart.

{videoplayer link="http://www.youtube.com/v/CrAKZkKENxM" style="auto"}

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)
Avatar - kostey
5. 7. 2007 02:08
paneboze
nad timhle mi zustava rozum stat. Na hnusne auto "obliknou" pekne auto a cekaji ze se mi to bude libit?