Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Smart Roadster… LSD… a dveře letí vzhůru

Michal Otruba
Diskuze (4)
Smart Roadster se sice již nevyrábí, ale i tak si ho můžete pořádně vylepšit a oslňovat s ním své okolí.

Koncern DaimlerChrysler se před dvěma roky rozhodl dále nepokračovat ve výrobě vozu Smart Roadster. Práva na tento vůz ale následně prodal do Anglie, kde automobil znovu ožije pod křídly společnosti AC Cars jako Ace Ace 2007.

Pokud ale máte doma “starý“ Smart Roadster a chcete jej před novou kabrio sezónou trošku vylepšit, máme pro vás jeden tip – zvedací dveře od renomované firmy LSD, které dají vašemu Smartu úplně jiný šmrnc.

Montáž zvedacích dveří LSD je poměrně jednoduchá. Pokud jste mechanicky zruční, zvládnete to za 4 až 5 hodin i sami, pokud nejste, probíhá montáž u dealera. Dveře se montují bezdestrukční technologií, tzn. nedochází k žádnému vrtání, sváření …, montují se totiž do standardních otvorů po sériových dveřích.

Systém otevíraní je ale pochopitelné jiný. Dveře se nejdříve standardně pootevřou (jako obyčejné dveře), ale pouze do úhlu 30º. Pak se pomocí plynových vzpěr zvednou vzhůru a v horní úvrati zůstanou zajištěny proti spadnutí. K jejich opětovnému zavření musíte vyvinout sílu, která překoná zajišťovací odpor. Všechny pohyby jsou samozřejmě kontrolované a bezpečné.

A na závěr trošku bezpečnosti. Upravené dveře prošly nárazovými testy, při kterých prodělaly v rychlosti 50 km/hod boční náraz ze strany řidiče (normy EG 96/27/EWG, ECE – R95). Výsledkem je stejná bezpečnost jako v případě standardních dveří.

Pokud si chcete svého Smarta díky zvedacím dveřím upravit, nachystejte si ve své peněžence obnos 1199 Euro. Holt za exkluzivitu se platí.

Michal Otruba
Diskuze (4)