Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spekulace o prodeji Jaguaru a Land Roveru pokračují, zájem mají Číňané

Dan Vořechovský
Diskuze (26)
Čínská automobilka Shanghai Auto, která v Číně spolupracuje s automobilkami Volkswagen a General Motors, má údajně zájem o britské automobilky Jaguar a Land Rover.

Podle neoficiálních informací se o prodávané automobilky Jaguar a Land Rover zajímá největší čínská automobilka Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC). Informaci přinesl deník Birmingham Post s odvoláním na nejmenovaný zdroj. Podle zdroje se čínská automobilka o britské automobilky zajímá proto, že se trh luxusní vozů v Číně bouřlivě rozvíjí. Čína by byla navíc ideálním východiskem, jak zvýšit dodávky vozů Jaguar a Land Rover do Japonska a dalších asijských zemí a Austrálie.

Čínská automobilka Shanghai Auto se již v minulosti ucházela o nákup zbankrotované britské automobilky MG Rover, která však byla prodána jiné čínské automobilce Nanjing Auto. Ještě před krachem MG Roveru však SAIC od britské automobilky získala technická práva na výrobu modelů Rover 25 a 75. Práva na značku Rover však vlastní americká automobilka Ford.

Dan Vořechovský
Diskuze (26)
Avatar - Falco
5. 7. 2007 02:31
Budoucnost...
Hádame se tady jak moc je Čína shopná nebo není....Dle mého názoru je to jeden z nejschopnějších národů, pro pravdivost mých slov se stačí podívat do dávné minulosti....Poslední dobou nás zaplavují zprávy o rozvoji čínského automobilismu, o tom jak Čína dobude svými auty svět apod.....Nedávno jsem četl článek popisující rozložení světového bohatství a je jasné, že stále měli prim USA, Evropa a Japonsko, ale jak podotkl autor - ne nadlouho....Prostě řečeno, světové bohatství se postupně "rozlévá" do všech koutů a přesně to bych přirovnal k trhu s automobily..... Z celkového pohledu nepůjde o žádnou katastrofu.... Svět se zformuje, přežijí jen ti nejsilnější a slabší budou pohlceni....Problém je, že čínský automobilový průmysl je teprve v plenkách a nevíme co od něj čekat, ale troufám si tvrdit, že jeho úloha v budoucím světě bude výrazná, ale ne dominatní...V konečné fázi zůstane na světovém trhu několik hlavních koncernů a Čína se spolu s Indii stane rovnocenným soupeřem již zavedeným automobilkám...
Avatar - Falco
5. 7. 2007 00:40
Re: Nevěřím..
Uvidíme jak to dopadne...
4. 7. 2007 20:57
Re: :-(
Trefa do černého.Co jiného odpověďět na takhle blbý příspěvek. :yes:
Avatar - Falco
4. 7. 2007 20:27
Re: Čína to je hnus
Tak si za třicet let promluvíme.... :-)
Avatar - Falco
4. 7. 2007 20:23
Nevěřím..
Nevěřím tomu, že by Ameřičané prodali automobilky Jaguar a Land Rover Číňanům.....Se strategických důvodů je to hloupost a jak všichni víme, Američané hloupí nejsou... Dokáží si uvědomit každý svůj krok a bezmyšlenkovitě prodat tomu kdo dá o pár dolarů víc, to na ně moc nesedí....Zapravdu mě dává Aston, který skončil v rukách Davida Richardse....