Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Nový Mercedes-Benz třídy C zatím tříválce nedostane

David Bureš
Diskuze (2)
Současná generace stuttgartského céčka se prodává od roku 2007.

Mercedes-Benz už pilně testuje novou generaci třídy C, špionážní fotografové opět zachytili jeden z testovaných prototypů. Nové céčko se má začít prodávat na přelomu let 2013 a 2014.

Křivky auta zatím zůstávají skryté pod vrstvou kamufláže. Tvar panelu zakrývající příď však naznačuje, že maska chladiče bude oválnější než dosud. Hlavní světlomety budou protkané až do boku karoserie, jejich tvar se patrně inspiruje světly z modelu CLS.

Co se týče nabízených motorů, dosud se spekulovalo, že budoucí generace třídy C bude nabízena s nově vyvíjenými tříválci. Podle nejnovějších informací se však zdá pravděpodobnější použití čtyřválcových motorů, jejichž spotřebu paliva bude snižovat systém vypínání válců.

Téměř jistá je pak údajně nabídka hybridů, a to jak benzín-elektrických, tak diesel-elektrických. Použitý elektromotor má podle dostupných zpráv v obou verzích nabízet výkon okolo 20 kW.

Počítá se i s verzí z dílny divize AMG. Takové céčko má být poháněno známým 5,5litrovým vidlicovým osmiválcem s dvěma turbodmychadly, interně nazývaným M157. Oproti výchozímu modelu se provedení od AMG bude lišit agresivnějším vzhledem. Dá se počítat s většími chladicími otvory nebo rozšířenými podběhy.

David Bureš
Diskuze (2)
Avatar - MarTin1
2. 12. 2012 22:44
Re: Mercedes a tříválec?
Chceš odpověď??? 95 Euro za každej 1gm CO2 nad limit stanovenej EU.
1. 12. 2012 15:31
Mercedes a tříválec?
Tak se mi zdá, že všechny prestižní automobilky padly na hlavu... Že se tříválec používá u VW Fordu a dalších, tak to vem čert, ale tříválec do BMW (jak již se psalo) za chvíli snad do Mercedesu tak to bych nečekal... Sakra to na ně musí tlačit ekologové - pablbové z EU, jinak si to nedokážu vysvětlit.