Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Nové SUV Mini Colorado, nové kombi Mini Clubman

Ondřej Láník
Diskuze (25)
BMW si mne ruce nad tím jak dobře se povedlo oživit značku Mini. Malý závod v britském Oxfordu by do dvou let měl dosáhnout plné kapacity 240 tisíc vozů ročně, a tak je tu jiný problém. Kde vyrábět ještě více?

Nové kombi Mini Clubman jsme už představili v několika jiných článcích před notnou dobou, ale jak je vidět, testovací program stále běží naplno. Prototypy netradičního kombi se dvěma a půl dveřmi se prohánějí na jihu Francie, kde má BMW svůj testovací polygon, z něhož občas některý model vyrazí "mezi lidi". Jasně viditelné jsou jak křídlové dveře na zádi, tak i netradiční druhé dveře na pravém boku.

Právě v těchto dnech se rozhoduje o tom, kudy půjde BMW při dalším rozšiřování výrobního programu a výrobních kapacit. Mluvíme přitom o časovém horizontu roku 2010 a dále.

Zdá se, že zelenou dostal projekt malého SUV Mini s interním označením Colorado. Model by měl navázat na 50 tisíc vozů Austin Ant a Mini Moke ze šedesátých let a proto není vyloučeno, že novinka nakonec převezme i jméno Moke. První skici již jsou na stolech designérů BMW v Kalifornii i v Mnichově, ale my máme k dispozici prozatím jen kresbu, která ukazuje jak by novinka mohla za tři roky vypadat.

Jednou z velmi pravděpodobných verzí řešení výrobní otázky je umístění výroby nového SUV do hal firmy Magna Steyr v Grazu. Tam se nyní vyrábějí mj. BMW X3 na základě kontraktu běžícího do roku 2010. BMW přitom potvrdilo, že nástupce X3 se bude vyrábět ve Spartanburgu v USA, podobně jako prostorné SUV nad současnou X5 - BMW X6 (příchod se očekává v roce 2008). Logickým řešením by bylo přidělení zakázky do Rakouska. Hovoří pro to také skutečnost, že BMW chystá také menší model X1, který bude mít s novým Mini Colorado společné komponenty.

Ondřej Láník
Diskuze (25)
21. 6. 2007 06:16
Re: Dost pekne
Zase neprud. Roomster by vedla tohto uplne zvadol, ten s automobilovou krasou na rozdiel od Mini vela spolocne nema.
21. 6. 2007 06:15
Re: Našťastie od Lehmennu
Hehe, si myslis ze s inym nickom budes pisat inak? Tvoj styl a rukopis kazdy spozna na prvy sup. ;-)
20. 6. 2007 13:39
Re: MINI bude KRAVA
Preco? Bude mat ine kuzlo. Kto este predava take "minikombi" s neparnym poctom dveri pre cestujucich a dvojkridlovymi vzadu?
20. 6. 2007 12:09
Obrazky
Zaujimave auticko. Trochu sviezeho vetrika nikdy neuskodi. Obrazky su trosicku voci textu pomotane, na dvoch su dvoje dvere na lavej strane, na jednom na pravej - vo vsetkych pripadoch je volant vpravo (na tom cervenom mozno vlavo, tazko povedat...). Dvoje dvere by podla textu mali byt vpravo.