Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Sportovní sedan Jaguar XF-R, kabriolet i kombi

Ondřej Láník
Diskuze (48)
Přerostlá kočka se teprve v následujícím týdnu oficiálně představí světové automobilové veřejnosti, ale Jaguar už je o půl kroku napřed. Chystá se vrcholná verze, která má konkurovat BMW M5, Audi S6 a Mercedesu E z řady AMG. To ale není zdaleka vše...

Frankfurtské výstaviště v centru evropské finanční metropole uvidí mimo dalších několika desítek světových premiér, také nový Jaguar XF. Vidlicový osmiválec v atmosferické a mechanicky přeplňované verzi jsou již dost silné motorizace, ale na výkony německých es to nestačí. Renesance britské značky bude korunována příchodem sportovní verze XF-R, která by se měla směle postavit BMW M5 nebo Mercedesu E 63 AMG. Podrobnosti zatím nejsou k dispozici. První fotografie mul ale ano. XF-R je zabaleno do karoserie S-Typu, ale čtyři koncovky výfuku, rozšíření v oblasti blatníků a maskování na přídi jej prozradilo.

Jaguar ale nezůstane jen u sedanu! Chystá se prý také dvoudveřový kabriolet a sportovně zaměřené kombi.

Ondřej Láník
Diskuze (48)
Avatar - Pekelná Micinka
10. 9. 2007 14:58
Re: Zůstaňme nohama na zemi
Tak s v zásadě bych souhlasil, až na první bod, mě se nezdá, že by image Jaguaru utrpěla. XK v roce 1996 bylo myslím velkým posílením image, resp. nezdá se mi, že by v evropě došlo k úpadku image Jaguaru vstupem Fordu a uvedením tehdy nových modelů. Spíš si myslím, že naopak, viz právě S-Type, ten byl vystřižen aby odpovídal image Jaguarů ve starém duchu a co se stalo víme.. Je to trh a hodnoty dnešní společnosti co způsobují úpadek. Prostě to co představovaly modely Jaguaru do teď už není v kontextu prodeje atraktivní. XF se přizpůsobilo a tak si přejme, aby tento model nastartoval aspoň pozvolna vzestupnou tendenci.
Avatar - Ricardo
9. 9. 2007 23:21
Re: Motory
Tak to je překlep, jde určitě o benzínový AJ-V6 - AJ30
Avatar - WinDiesel
9. 9. 2007 22:34
Re: Motory
Diesel 3,0TDV6 vychází z 2,7TDV6. Vstřikování SiemensVDO, teprvr jej dokončují. Takže údaje nemusí být přesné. 3,0TDV6 se pravděpodobně připravuje pro uvedení v právě v tomto vozu.
Avatar - Pekelná Micinka
9. 9. 2007 21:57
Re: Pááááni
Já bych bral X300 i X308 ;-) :-)
9. 9. 2007 21:54
Re: JAGUAR
Drobne upresneni. Ve vyssi tride suverenne vladne zminovana "šeda myš Audi A6 neboli dražší větší Passat" a az daleko za ni je konkurence. :-!