Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Volvo S80 na prvních fotkách

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Vlajková loď švédské automobilky byla v Číně nafocena s lehce upraveným exteriérem. Podobných změn se mají dočkat i evropské a severoamerické verze tohoto čtyřdveřového sedanu.

Ve své aktuální generaci je Volvo S80 na trhu od roku 2006, kdy se odehrála jeho premiéra na autosalonu v Ženevě. V roce 2009 se tento model dočkal první modernizace techniky i vzhledu. O dva roky později se odehrála druhá modernizace, která přinesla drobné designové retuše.

Podle dostupných informací se Volvo S80 stále nechystá do důchodů. To ostatně potvrzují i fotografie, na nichž je zachycen model S80L určený pro čínský trh. Tento vůz s rozvorem náprav prodlouženým o 140 mm dostal nový přední nárazník, který designem svých spodních partií lehce připomíná současný Volkswagen Passat.

Kromě nového předního nárazníku má Volvo S80 na snímcích i přepracované světlomety, nový design litých kol, nové chromované doplňky na karoserii a úpravám se nevyhnul ani zadní nárazník.

Zda se stejných stylistických úprav dočkají i severoamerické a evropské verze sice není prozatím oficiálně potvrzeno, ale je to velmi pravděpodobné. Doug Speck, šéf celosvětového marketingu společnosti Volvo Car Corporation, na letošním autosalonu v Paříži potvrdil, že sedany švédské značky projdou v příštím roce velkou modernizací.

Oficiální premiéry modernizovaného Volva S80 i menšího modelu S60 se můžeme dočkat již na lednovém autosalonu v Detroitu a v evropské specifikaci se pak představí na autosalonu v Ženevě.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Avatar - jozephko
18. 12. 2012 04:41
"Nová" generácia na čínsky spôsob
Veď to je štandardné Volvo s takmer neviditeľným faceliftom na čínsky spôsob. "Vylepšenia" spočívajú v tmavých zadných oknách a príšerne pôsobiacom roztiahnutom názve značky na zadnom kufri. Ak takto budú vyzerať aj ďalšie "generácie" Volva, tak to asi rýchle pôjde do kytek.
Je možné, že Číňania plánuje vykuchať Volvo, využiť z neho pre svoju čínsku automobilku čo najviac, a potom ho poslať k vode.
17. 12. 2012 20:29
Mitsubishi Lancer?
Při prvním pohledu na fotku jsem myslel, že je to Mitsubishi ...