Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW Tiguan: Modulární nástupce přijde za dva roky

Diskuze (3)
Úspěch VW Tiguan nedává konkurenci spát. Ve Wolfsburgu ale už pracují na nástupci, který nabídne hned tři karosářské formy.

I po pěti letech na trhu je VW Tiguan stále žhavým zbožím. Relativně dlouhé čekací lhůty nejsou typicým scénářem u auta, které se chystá na odpočinek. I proto Volkswagen s vývojem nespěchá a současné generaci dopřeje osmiletý modelový cyklus.

Tiguan s pořadovým číslem II by se měl představit na jaře 2015. Dostane modulární platformu MQB a s tím související techniku. To znamená mimo jiné novou generaci motorů TSI a TDI. Současné objemové spektrum od 1,4 do 2,0 litru i výkony od 90 do 147 kW ale novinka co nejvěrněji napodobí. Přírůstkem v nabídce by měla být plug-in hybridní verze, která pomůže kýženému snížení flotilových emisí CO2 i v segmentu SUV.

K Tiguanu v současné formě se přidá prodloužená verze Tiguan XL. Ta pomýšlí a úspěchy v zámoří, hlavně pak v Číně. Prodávat se bude ale i v Evropě, kde potrápí sedmimístné konkurenty, hlavně z japonské a korejské produkce. Na oblibě stylově laděný SUV bude stavět třetí karosářská verze, která naváže na koncept Cross Coupe.

Stejný technický základ dostane i druhá generace Škody Yeti. Ta ale přijde do prodeje později, nejprve ještě české SUV dostane facelift současné generace.

Diskuze (3)
Avatar - Ada je zase tady
13. 6. 2012 22:41
Prodloužená verze
Prodloužená verze (nikoli sedmimístná) skutečně na trhu chybí. Takže :yes:
Avatar - PeterLuk
13. 6. 2012 14:30
Re: No
Ten interiér je podarený. Ináč neviem ako vám, ale mne tá štúdia mierne pripomína Touarega - zozadu a zvnútra.
13. 6. 2012 10:09
No
Jestli zachovají proporce a ostré linky jako u konceptu, bude to zupa :-! . Na té studii je ale nejlepší interiér. Ten je dvakrát zupa :-! :-!