Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SRT Viper skrývá velikonoční překvapení: mapky okruhů

David Bureš
Diskuze (4)
V novém Viperu se objevují mapky okruhů, na kterých jeho předchůdce zajel impozantní časy.

Autoři SRT Viperu si pro fanoušky tohoto automobilu připravili netradiční překvapení, uvnitř automobilu jsou nenápadně vyobrazeny dva slavné závodní okruhy, Nürburgring Nordschleife a Laguna Seca. Na obou se předchozímu Viperu velice dařilo.

Mapka Severní smyčky je vyobrazena v plastové dveřní klice, před tlačítkem sloužícím ke stahování a zavírání oken. Dodge Viper ACR tento okruh loni objel se závodníkem Dominikem Farnbacherem za volantem za 7 minut a 12,13 sekundy. Viper ACR díky tomu patří mezi nejrychlejší vozy na Nordschleife.

Druhá mapka, znázorňující kalifornský okruh Laguna Seca, se objevuje na dně držáku na menší drobnosti, který je umístěn na středovém tunelu mezi oběma sedadly. Dodge Viper ACR je s časem 1:33,92 dokonce nejrychlejším sériovým vozem na této trati. Za volantem během tehdejší jízdy seděl Chris Winkler, inženýr ze SRT.

Není to poprvé, kdy designéři z koncernu Chrysler použili takový netradiční detail. Ve světlometech aktuálního Jeepu Grand Cherokee je totiž vyobrazena příď Jeepu Willis.

Nový Viper se bude z marketingových důvodů prodávat pod značkou SRT (Street and Racing Technology Brand and Motorsports), jejíž nabídku koncern Chrysler v současnosti rozšiřuje.

Více zákazníků má nalákat také krotší charakter nového automobilu. Nejnovější zmije už nevypadá tak drsně, ani už nebude tak kousat. Pod kapotou sice zůstává atmosférický, 8,4litrový vidlicový desetiválec (o výkonu 477 kW), krotit ho však budou elektroničtí asistenti, jako je elektronická kontrola stabilizace či kontrola trakce.

Díky upravenému výfuku pak řidič ani jeho spolujezdec už nemají dostat nechvalně proslavený zmijí polibek – při nastupování do auta se už nemají spálit o výfuk vyvedený před zadními koly. Majitelé předchozích Viperů mají na tento zážitek určitě nepříjemné vzpomínky.

David Bureš
Diskuze (4)
Avatar - Flash666
27. 6. 2012 09:03
:D :D :D
velikonocni prekvapeni >:D >:D >:D tak jo moc >:D vazena redakce jsou veci ktere se neprekladaj >:D
Avatar - gld
10. 4. 2012 00:16
Re: hm
Napadá ma prímer s lancerom evo X...poľudštený umiernený športiak, ktorý v bežnom svete funguje lepšie...ale už to nie je ono.
9. 4. 2012 21:56
Potřeh
To je teda postřeh. Toho jste si všimli až ted ?
Avatar - Sonny Crockett
9. 4. 2012 10:51
hm
Kontrola stabilizace, kontrola trakce, už žádné rozpálené prahy a vedro uvnitř kabiny? A nebyly to právě tyhle věci, které ty fanoušky tak lákaly do tohodle humpoláckého amerického šílence? Myslím, že jejich odstranění a vůbec celé to "zlidštění" nového Viperu mu dost ubere z jeho kouzla :-(